Komplex leží v údolí Západních a Nízkých Tater patnáct minut cesty autem od města Liptovský Mikuláš. Když už se sem rozhodnete vážit cestu, nezapomeňte se vyzbrojit i pevnými nervy. Občas to tu totiž vypadá jako na koupališti v přelidněné Číně..

Plánujete klidnou odpočinkovou dovolenou? Tak v akvaparku Tatralandia se jí nedočkáte. Už cestou tam se potrápíte, protože na dálnici nejsou ukazatele. Až při vjezdu do Liptovského Mikuláše najdete několik směrových šipek, které vás dovedou na místo. O víkendech je ale u areálu Tatralandie s parkováním problém. Narazíte na službu, která vás protáhne celým parkovištěm až na konec velké travnaté plochy. Parkoviště je sice bezplatné, ale nehlídané. Může se snadno stát, že své auto nebo věci v něm už nenajdete. Fronty u pokladen jsou jen začátkem těch, které vás čekají vevnitř.

Akvapark je otevřený 365 dní v roce a v areálu najdete kromě jedenácti bazénů s termální vodou také devětadvacet toboganů a skluzavek i množství dalších atrakcí. I když se zdá, že je tam pořád co dělat, za dva dny to oběhnete. Na týdenní dovolenou to tedy rozhodně nestačí. Po dvou dnech vám totiž hluk, velké množství lidí a dlouhé fronty polezou na nervy.

Boj o koupání!

Zaplavat si v bazénu? Tak na to zapomeňte. Plavecký bazén v areálu chybí. Budete rádi, když najdete nějaké místečko na kraji termálního bazénu. Park má sice kapacitu 4000 lidí, ale přes víkend se vám bude zdát, že je tam alespoň dvojnásobek návštěvníků. V areálu se můžete »utábořit« kdekoli, pokud vám nebude vadit, že vám soused sedí téměř na klíně. Stín pod stromy nehledejte, protože tam žádné nejsou. A slunečník si můžete půjčit, jen když dorazíte brzy ráno. Slovenštinu a češtinu zaslechnete jen zřídka. Nejvíc návštěvníků přichází z Polska.

Fotogalerie
7 fotografií

Nekonečné řady u toboganů vám vezmou všechny iluze o nádherné a klidné dovolené. Blesk si na vlastní kůži čekání na jedinou jízdu toboganem změřil. Než jsme se dostali z konce fronty k jízdě, uplynulo dlouhých 15 minut. Nutno ale podotknout, že když už se na tobogan dostanete, zážitek stojí za to. Kromě klasických točených skluzavek v Tatralandii najdete i novinku – raftovou U-rampu, která je největší ve střední Evropě. Delší dobu si počkáte na toalety i v bufetech.

Relaxace pro movité

Strávit den v Tatralandii vydá za několikadenní výlet jinde. Vstup stojí pro dospělého na celý den 17 eur (asi 425 Kč), pro děti 14 eur (asi 350 Kč). Vyšší cena je daní za bezplatné atrakce. Za saunový svět si však musíte připlatit ještě kolem 213 korun. Ceny jídla jsou přijatelné. Grilované kuřecí kousky nebo guláš vyjdou na 4,20 eura (asi 105 Kč). Za langoš zaplatíte od 2 eur (asi 50 Kč) a kopeček zmrzliny vyjde na 12 Kč.

Nejvíc zaplatíte za ubytování v přilehlém komplexu Holiday Village, který se nachází 50 m od areálu. Noc v bungalovu se třemi lůžky stojí 135 eur, což je přibližně 3375 Kč. Jelikož je akvapark stavěn spíš pro děti, nečekejte noční vodní svět ani koupání pod hvězdami. Otevřeno je jen do 21. hodiny.

TATRALANDIA V ČÍSLECH

Rozloha: 14 ha
Otevřeno: 365 dnů v roce od 9:00 do 21:00
Kapacita: 4000 lidí
Počet bazénů: 11
Počet atrakcí: 29 toboganů
Teplota vody: 24–38 °C

Celodenní vstupné: dospělí 425 Kč, děti 350 Kč, děti do 90 cm zdarma
Sauny: 213 Kč
Ubytování v Holiday Village: 155 bungalovů, 700 lůžek