Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tropy v Česku: Takhle se chladíme!

Takhle se chladíme...
Takhle se chladíme...  (Autor: Ondřej Požár)
Autor: rek - 
12. července 2010
18:24

Alespoň trochu chladu! Tohle si v posledních dnech přejí snad všichni obyvatelé České republiky. A každý se s horkem pere po svém. Brněnský číšník si v práci obkládá hlavu půllitry s pivem a Pražané se zase vystavují proudu studeného vzduchu, který před sebou tlačí přijíždějící souprava metra. A kdo může, chladí se na koupalištích nebo v řekách.

Takhle se chladíme... Takhle se chladíme... | Slávka Červená

Plavením koní

V tropickém vedru se vydaly k rybníku na Slovácku i Silvie Čechmánková (20, vpravo) a Martina Janků (27). S sebou vzaly i kobylku Aziru (11). „Když nejsem na brigádě, tak jsem na koni,“ řekla Silvie.

Takhle se chladíme... Takhle se chladíme... | Vlaďka Hradská

Piknikem v řece

Malá chalupářka Lucinka Hrušková (7) z Prahy pozvala v horkém dni na piknik do Otavy své kamarády ze Slaníku u Strakonic. „Připravili jsme si tady meloun, třešně a i ananas,“ pochlubila se Lucinka.

Takhle se chladíme... Takhle se chladíme... | Ivana Žáková

Koupáním v bazénu

„Tohle léto je Honzíkovo první, tak přežíváme teplé počasí doma u bazénku. Vždycky ho celého opláchnu, to ho zchladí, a pak jde zase spinkat,“ usmívá se maminka Tereza Kubíčková (22) z Prahy.

Takhle se chladíme... Takhle se chladíme... | Ondřej Požár

Půllitry na spáncích

Adam Kronek (25) z brněnské kavárny Air Café si tváře a spánky si obložil čerstvě natočenými půllitry piva. „V práci se s pivem jenom mazlím a chladím. Dám si až po práci,“ přiznal Adam.

Takhle se chladíme... Takhle se chladíme... | Jiří Černohorský

Průvanem v metru

Téměř o 10 stupňů chladněji než v pražských ulicích je ve stanicích metra. Studený vzduch tam z tunelů tlačí přijíždějící soupravy. „Tady se dá alespoň dýchat,“ pochvalovala si Alice Springerová (24).

Jak se s letošními extrémně vysokými teplotami vyrovnáváte vy? Fotografie posílejte na online@blesk.cz.

Zobrazit celou diskusi