Architektonické studio Bay Arch přišlo s revolučním nápadem hned poté, co hrozilo, že nápis zcela zanikne. Bývalý majitel pozemku pod obřími písmeny, chicagský developer, plánoval na jejich místě vystavět domy. Pod vedením kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera a pornomagnáta Hugha Helfnera se zorganizovala veřejná sbírka, ve které se shromáždilo 12, milionu dolarů na odkup pozemků.

Odvážný architekt chce nápis zachovat. „Vím že jsou lidi vyděšení, vím že se bojí, že se místo změní v Disneyland, ale když do LA přijede cizinec očekává něco velkolepého. Místo toho uvidí jen prkna natřená na bílo. Místo by mělo více veřejné,“ myslí si Christian.

Z desetipatrového hotelu s terasou bude úžasný výhled.
Autor: profimedia.cz

Budoucnost nápisu

Každá místnost bude vybavena podle různých námětů, představujících historii Hollywoodu. V noci by měl pak být nápis speciálně nasvícený. „Doufám, že lidé v mém návrhu uvidí budoucnost nápisu Hollywood. Přestavba na hotel by z něj udělala něco, co nikde jinde nenajdete,“ dodal hlavní tvůrce projektu, který se nyní snaží na odvážný projekt získat investory a poté ho bude prezentovat starostovi LA a guvernérovi Kalifornie Arnoldu Schwarzeneggrovi.

Jestli se nakonec nápis skutečně promění v luxusní hotel a stane se novou dominantou Los Angeles je zatím nejisté, ale už teď má smělý projekt mnoho zastánců, kteří za něj budou bojovat.