Když žena objevila svojí fotografii z dovolené v Řecku v katalogu Sunny Days, rozhodla se na cestovní kancelář podat žalobu. S tím, že jí budou zaměstnanci kanceláře fotografovat souhlasila a dokonce jim ochotně pózovala, ale prý netušila, jak bude fotografie využita. Pražský Městský soud se nejdříve nechtěl případem zabývat. Žena podle něj musela vědět, k jakým úřelům budou fotografie použity. O případu informoval server Aktuálně.cz

Klientka kanceláře se nenechala jen tak odbýt a později se případem zabýval Vrchní soud a nakonec i Nejvyšší soud, které rozhodly, že je žena v právu. CK Sunny Days se podle rozsudku musí ženě omluvit a navíc jí zaplatí odškodnění 20 tisíc korun a soudní náklady.

Soudil se i Robert Reichel

V Česku nejde o první soudní spor, kvůli takto zveřejněné fotografii. Bez souhlasu se v reklamě objevila například bývalá modelka Linda Štěpničková nebo hokejista Robert Reichel. Oba za neoprávněné použití dostali odškodnění několik desítek tisíc.

CK Sunny Days patřila do minulého roku k největším českým cestovkám. Kvůli finančním problémům jí byla odebrána licence a firma se tak musela změnit na cestovní agenturu a nesmí už nabízet vlastní zájezdy.