S nápadem vozit lidi na jih Los Angeles přišli někdejší členové, podle medií toho nejhoršího gangu v oblasti, Florencia 13. Za 65 doalrů (asi 1200 korun) se stanou vašimi průvodci a ochránci. Údajně by se nemělo nic stát, protože bývalý gangster Alfred Lomas vyjednal příměří na dobu, kdy bude autobus oblastí South Central projíždět.

Co se v hlavě gangsterů ale stane nedokáže asi ani on úplně stoprocentně předvídat. Před nástupem do autobusu musí každý turista lačný po dobrodružství podepsat prohlášení, že se na cestu vydal na vlastní nebezpečí a pokud bude zraněn, nebo dokonce zastřelen, nenese za to vinu LA Gang Tours.

Alfred Lomas je hlavní iniciátor projektu a také bývalý gangster.
Autor: YouTube.com

Alfred Lomas je hlavní iniciátor projektu a také bývalý gangster.

Cílem organizátorů atrakce je přivést do oblasti nové pracovní příležitosti. Věří že kolem trasy autobusu, vyrostou nové stánky. Časem by tam měly stát děti, kteří by na turisty střílely z vodních pistolí a potom by jim prodávaly trička s nápisem „I Got Shot in South Central“ (střelili mě v South Central). Proti tomuto plánu ale stojí úřady, kterým se představa dětí střílejcích na turisty vůbec nelíbí. Pravděpodobně si myslí, že by se to mohlo zvrhnout a děti by si z „legrace“ mohly přestat nosit stříkací pistole.

Přesto se objevují i odpůrci. Radní Dennis Zine říká: "Je to strašný nápad! Stojí to za těch 65 dolarů? Můžete zajít na gangsterku, bude to stát mnohem méně a nebudete u toho riskovat život."