Za relaxací na Maledivy
Maledivy platí za tropický ráj. Je to ostrovní stát na jihu Asie, složen z mnoha korálových ostrovů a ostrůvků, které jsou ztraceny v azurovém moři. Z celkových 1196 ostrovů je jich obydleno zhruba 200. Obyvatelé si ostrovy a přírodu přísně chrání, a právě proto si zde přijdou na své milovníci potápění. Podmořský svět nabízí barevné korály a živočichy – od želv až po rejnoky. Na své si přijdou i milovníci odpočinku pod palmami, protože pláže s jemným pískem platí za nejkrásnější na světě.

404666:gallery:true:true

Za přírodou na Nový Zéland
Hory, pralesy, sopky, horké prameny i průzračná jezera. Nový Zéland nabízí mnoho k vidění na relativně malém prostoru. Pro milovníky přírody a turistiky je skutečným rájem. Také proto, že u turistických tras jsou pro cestovatele tábořiště nebo budky, kde je možné v pohodlí přespat. Nový Zéland je výjimečný také svou faunou a flórou. Najdete zde rostliny a živočichy, které nejsou nikde jinde na světě. Nejznámějšími druhy je nelétavý pták kivi nebo haterie novozélandská. Zéland patří mezi nejčistší území na planetě.

Mount Cook na Novém Zélandu
Autor: wikipedia.org

Za jídlem do Francie
Kvalitní sýry, výborná vína, koňak a mořští živočichové na sto způsobů. Francie patří mezi státy, kde je vaření uměním a jídlo skutečným požitkem. Vydejte se proto do Francie a objednejte tournedos (steak se slaninou), bouillabaisse (rybí polévka s humřím masem, krevetami a mušlemi) nebo si zajděte do pekárny na tradiční pečivo. Nezapomeňte ani na víno. V zemi je evidováno kolem 500 značek vína. Výhodou Francie je, že ve většině restaurací se najíte až do jedenácti hodin v noci.

K vínu patří dobré sýry
Autor: Archív


Za kulturou do Itálie
Itálie je turisty nejnavštěvovanější stát světa. Důvodem jsou antické i renesanční památky, které jsou rozeseté po celé zemi. Nachází se zde nejvíce kulturních památek zapsaných na seznamu UNESCO. Nenechte si proto ujít Koloseum a Pantheon v Římě, melancholickou atmosféru Benátek, ani galerii Uffizi ve Florencii.

Benátky patří k nejkrásnějším městům na světě
Autor: en.wikipedia.org


Za nákupy do Ameriky
Amerika je pro Evropany nákupním rájem. Každý rok láká turisty na výprodeje a slevy, které rozhodně „nešetří“. Kabelky, boty i oblečení slavných značek a návrhářů zde koupíte za zlomek původní ceny. Velké outletové haly nabízejí slevy až 70 procent. V New Yorku nezapomeňte navštívit slavný outlet Century 21.

New York - ráj nakupování
Autor: Archív