Mezi lidmi velmi oblíbený podnik má totiž v nabídce 230 druhů zmrzliny, včetně několika neuvěřitelných příchutí.

Zmrzlina má i tyto příchutě
*pivní
*slivovicová
*fernetová
*rumová
*griotkovou
*kojotová
*máslová
*štrúdlová
* zázvorová
*sýrová
*okurková
*žvýkačková
*s příchutí svíčkové
* hovězích jater
*chilli
*moravského uzeného

Že lidská představivost nezná mezí a žaludek a chuťové pohárky snesou vše, už devět let dokazuje Ivana Jablonovská (34) a Heinrich Schwarzkopf (67) ze Stráže pod Ralskem. Vyrábějí vlastní italskou zmrzlinu, na kterou se sjíždějí lidé z dalekého okolí. Jak by také ne. Výběr je tak široký, že lidé si mají problém vybrat. Cukrárna má v sortimentu 230 druhů zmrzlin, od běžných příchutí, alkoholových, až po specialitky, jako je například moravské uzené, kaštanová nebo sýrová. Každý den je v nabídce zhruba 110 druhů a pravidelně se obměňují. „Nejvíce nápadů mají naši zákazníci. Přijde paní s tím, že by si dala špenátovou, a druhý den ji má,“ směje se Ivana Jablonovská.

Blesk ochutnal a hodnotil

Pivní – Není špatná. Že by hospodští k orosenému půllitru nabízeli i pivní zmrzlinu? Asi by to dobře nedopadlo, každopádně motoristé si musejí dát pozor, po této zmrzlině mohou přijít i o řidičák.
Blesk: Průměr

Slivovicová – Výrazná chuť slivovice, srdce pravého Moravana rozhodně zaplesá.
Blesk: Výborná

S příchutí hovězích jater – Zmrzlina jen pro vyvolené. Jak přiznal i sám majitel, 80 procent lidí ji hned vyplivne, zbylých 20 si ji nemůže vynachválit. Blesk: Fuj

S příchutí moravského uzeného – Taková tragédie jako zmrzlina s příchutí hovězích jater to nebyla, ale ani v tomto případě si na ní zřejmě mnoho lidí nepochutná.
Blesk: Fuj

Fotogalerie
5 fotografií