Bezprostřední příčinou smrti mladého muže byla zástava srdce. Jeho tělo v pondělí podvečer našli v pronajatém apartmánu jeho rodiče. Podle deníku Svobodná Dalmácie ho mohla zabít špatně nainstalovaná elektřina. Tu instaloval před 30 lety elektrikář, který už nežije.

Mladý muž s rodiči do Chorvatska cestoval s cestovní kanceláří TipTour. Tragická událost se stala v předposlední den jejich dovolené. Podle zjištění Nového Času lékař už vydal povolení k převozu mladíkova těla na Slovensko a je na rozhodnutí rodičů, kdy a jak ho nechají odvézt domů. Ostatní účastníci zájezdu se už vrátili na Slovensko.

"Naši policisté byli na místě při prohlídce a rodině mrtvého pomáhají, jak se dá. Policejní vyšetřování ale vede chorvatská policie," řekl včera Novému Času slovenský policejní přidělenec v Chorvatsku Radovan Kyselica.

Mladík zemřel v pondělí krátce po návratu z pláže. Odešel z ní přibližně v 16,30 a o hodinu později se do apartmánu vydali i jeho rodiče. Po příchodu do pronajatého bytu zažili šok. Dveře do pokoje jejich syna se nedaly otevřít a on nereagoval na jejich výzvy. Rozhodli se proto, že se do jeho pokoje dostanou přes balkón sousedního apartmánu. Když tam přelezli, v pokoji našli ležet Milanovo bezvládné tělo, které zablokovalo vstupní dveře.

Chorvatský tisk tvrdí, že mladík zemřel ve starším apartmánu po zásahu elektrickým proudem. Přesnou příčinu smrti určí až pitva, jejíž výsledky budou hotové do týdne. Tragédie Patakových je o to bolestnější, že se stala na závěr jejich pobytu, když se už pomalu chystali domů.