Ale určitě je z čeho vybírat a některé země slibují krásnou teplou dovolenou! Jak to tedy vidí meteoroložka Dagmar Honsová?

Předpověď počasí na červenec
Autor: Anton Dorokhov

Španělsko
Jako nejpříznivější destinací se zdá být Španělsko a to především jih, kde jsou očekávána až 40stupňová vedra ve stínu. Na severu by měla být tento týden jasná až skoro jasná obloha, ale od poloviny měsíce se mohou vyskytnout nějaké přeháňky a výjimečně bouřky.

Řecko, Kypr a řecké ostrovy
Krásné teplé počasí meteorologové očekávají i v Řecku, kde by mělo být skoro jasno a teploty se vyšplhají až k 35°C. Ale pozor, od 15. července si v odpoledních hodinách přibalte deštník, očekávají se bouřky a déšť. To na ostrovech Korfu, Zakynthos, Krétě, Rhodosu, Kosu, Lesbosu a dalších bude ještě slunečněji. Teploty by mohly být dokonce o něco vyšší a obloha bude jasná, jen místy oblačná.

Egypt
Pokud se chystáte do Egypta, tak vaše volba je také správná, protože teplé počasí by mělo vydržet po celý červenec, obloha by měla zůstat jasná až skoro jasná a na teploměru bude krásných 36°C ve stínu. Doporučujeme!

Baleárské ostrovy
Rádi byste za teplem, ale chcete se vyhnout vedrům “pařákům”? Tak Baleáry budou nejlepší volbou právě pro vás. Na ostrovech Ibiza, Malorka nebo Menorka bude téměř jasná obloha, teplota bude dosahovat 32 až 34 stupňů Celsia.

Vydejte se za teplem
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Tunisko
To, co platí pro Baleárské ostrovy, platí na vlas stejně pro Tunis. Horká léta vystřídá letos příjemné teplé počasí a teploty dosáhnou kolem 33°C. Dlouhodobá předpověď vylučuje déšť, a tak se těšme na skoro jasnou oblohu, občas nějaký ten mráček, ale jinak velmi příznivé podnebí.

Itálie, Sicílie a Sardinie
Pokud už jste rozhodnuti, že letošní dovolenou strávíte v Itálii, tak doporučujeme jet skutečně co nejníže. Na severu Itálie není předpověď na měsíc červenec moc optimistická a mělo by být chladněji, obloha polojasná a občasné přeháňky. Teploty velmi nízké kolem 24°C. To jih Itálie, ostrovy Sicílie a Sardinie, jsou úplně o něčem jiném a horka si tady užijete dosyta. Obloha bude krásně jasná a teploty ve stínu průměrně 33°C.

Chorvatsko

Pokud mermomocí chcete do Chorvatska, jeďte hned. Příští týden už to na válení se u moře nejspíše nebude. Má se totiž prudce ochladit a budou přibývat i deště a občasné bouřky. Teploty klesnou z 30°C k 22°C.

Portugalsko
Ani Portugalsko nenabízí to, na co jsme běžně během léta zvyklí, a tak 28°C, které jsou na jihu Portugalska očekávány, asi milovníky sluníčka a krásného teplého počasí nepotěší.

Francouzská riviéra
Tuto oblast nedoporučujeme, alespoň tedy ne v červenci, kdy teploty budou mezi 24 a 28 stupni Celsia, obloha polojasná, místy zatažená, dopoledne jsou očekávány i přeháňky a pravděpodobně i bouřky.


Přehled očekávaných teplot – červenec:
Sever Španělska 32 -36 °C
Jih Španělska 38 - 40°C
Portugalsko 28°C
Chorvatsko 30°C
Sever Itálie 24°C
Jih Itálie 33°C
Baleárské ostrovy (Ibiza, Mallorca, Menorca) 33°C
Sicílie, Sardinie 33°C
Řecko 35°C
Kypr a Řecké ostrovy 36°C
Egypt 36°C
Tunisko 33°C
Francouzská riviéra 24 - 28°C