Nedaleko Salzburgu mezi třiceti třítisícovkami leží Kaprun a Zell am See – ráj pro všechny milovnice sněhu a zimních sportovních radovánek. Tato dvě alpská městečka společně tvoří turistické středisko Europa-Sport-Region. Má víc než 138 kilometrů dobře upravených sjezdovek a většina z nich leží na ledovci Kitzsteinhorn, kde se lyžuje 365 dní v roce.

Kaprun
Autor: archiv

Na své si tu přijde celá rodina. Sjezdovky různé náročnosti spojuje přibližně 60 nemodernějších lanovek a vleků. Pro celou oblast platí jedna lyžařská permanentka. Velkým lákadlem pro snowboardisty je U-rampa v parku Mellow, která je jednou z největších v celém Rakousku. K zimním radovánkám patří i sáňkování, bruslení, curling, běh na lyžích, sufrování na ledě, romantické vyjížďky na saních tažených koňmi nebo let balonem.

Kaprun
Autor: archiv

Něco pro gurmány
Na vrcholu je Ice Camp. Tvoří ho několik iglú, eskymáckých obydlí, kde si můžete odpočinout při punči nebo si dát sýrové fondue. Znalci vína určitě ochutnají nějaké dobroty z ledovcové vinotéky. Kromě toho je po celém regionu roztroušená spousta horských chat a kolib, v nichž podávají místní speciality.

Kaprun
Autor: archiv

Čas na odpočinek
V Kaprunu se nachází sportovní centrum Optimum, je na vás, jestli si tu budete chtít zahrát squash, tenis, zaplavat si v bazénu nebo relaxovat v sauně a dopřát si kvalitní masáž. V městečkách život neutichá ani večer. Můžete jít do divadla, na koncert, do kina nebo jen tak na procházku a potom si sednout do tradiční restaurace s příjemnou atmosférou a dobrou kuchyní.

Kaprun
Autor: archiv

Údaje o horském středisku

- Od Prahy cca 6 hodin jízdy (560 km)
- Počet vleků a lanovek: 60
- Nadmořská výška: 765 až 3029 m
- Nejvýše položená horské vesnice: Gipfelstation: 3203 m
- Délka sjezdových tratí: 138 km
- Tratě pro běh na lyžích: 200 km
- Lyžařská škola pro děti i dospělé
- Ve středisku funguje bezplatná doprava skibusem
- Půjčovna lyžařského oblečení a výstroje

Kaprun
Autor: archiv

Ceny permanentek
1 den: dospělí 40 eur, děti 20 eur
6 dní: dospělí 192 eur, děti 96 eur

Ubytování, permanentka, používání zimní haly:
7 dní se snídaní: od 331 eur na osobu
7 dní s polopenzí: od 445 eur na osobu
3 dny se snídaní: od 171 eur na osobu
3 dny s polopenzí: od 220 eur na osobu
(Kurz: 1 euro cca 29 Kč)

Info: www.zellamsee-kaprun.com

Fotogalerie
7 fotografií