Španělé si zkrátka chtěli realitu trochu přibarvit. Místo obrázku přeplněné pláže Costa Brava, kde je v sezóně doslova hlava na hlavě, použili romantický snímek, na němž se dívka se slamákem v ruce zasněně prochází po pláži, kde není vidět živáčka. Jistě, že takové pláže existují. Konkrétně tuto najdete na Bahamách. Popiska, která doplňuje "falešnou" fotku, tak vyznívá spíše komicky: "Kde začíná pobřeží Costa Bravy?" Zprávu přinesl server Novinky.cz.

Fotogalerie
2 fotografie


Když se podvod provalil, museli jeho pachatelé s pravdou ven. Costabravský turistický výbor přiznal, že fotka byla skutečně pořízena na Bahamách, ale obvinění z podvodu či podvrhu odmítá. A jak že to páni mysleli s výše uvedeným sloganem? "Naším záměrem není lhát ani tvrdit, že Bahamy jsou krásnější než Costa Brava," řekl ředitel výboru Dolors Batallé španělským médiím.

'Costa Bahama' však není jedinou perlou. Další fotka z propagačního materiálu zachycuje horolezce, který si razí cestu po kolena zabořený do sněhu. Jenže podle kritiků se nejedná o Pyreneje, spíš to prý vypadá na nepálskou část Himalájí. Batallé na otázku, odkud pochází tento snímek, odpovědět nedokázal...