Sázkou na jistotu může být třeba nejmodernější a nejvybavenější dětský lyžařský park na Moravě ve Ski areálu Bílá. Děti se budou nejen báječně bavit a učit, ale navíc načerpají tolik potřebný vitamín D, protože park je na jižní straně areálu, kde sluníčko „nikdy nezachází“.

Skiareál Bílá
Autor: Tomáš Rucký, fotobanka CzechTourism

Ski Aréna Karlov s více než 12 km propojených sjezdovek všech obtížností je největším osvětleným areálem pro večerní lyžování na Moravě. Jsou tu lyžařské školy, snowtubing, bobovací zóna, skikros, měřená slalomová trať, fat bike, hřiště na sněhu či snowpark a dokonce i dětské koutky!

Jen o pár kilometrů dál, v malebném údolí řeky Morávky, se rozprostírá další skvělý resort – Ski areál Kopřivná. Jeho chloubou je nejmodernější a nejbezpečnější odpojitelná sedačková lanovka na světě, na které se díky unikátnímu nástupnímu systému a „bublinou“ krytým vyhřívaným sedačkám každý připadá jako v bavlnce. A tím seznam nej Kopřivné nekončí! Kromě moderního zasněžovacího systému na světě tu mají i největší doskokovou matraci v České republice!

Skiareál Kopřivná
Autor: foto poskytl Moravian-Silesian Tourism

Zimní radovánky nejsou jen doménou hor. Areál HEIPARK v kraji řeky Odry nedaleko Fulneku se může pochlubit uměle vytvořenými sjezdovkami i svahem pro sáňkování s vlekem. Zkusit si tu můžete i skoky do BigAirBagu, vyřádíte se v snowparku a na tubingu nebo se můžete pustit střemhlav po skoro kilometrové bobové dráze s celoročním provozem.

Ovšem ani při jízdě pouhých pár minut z centra Ostravy nepřijdete zkrátka. Skalka Family park je rodinný areál, který Vás přes zimu zahřeje nejednou z řady svých nabízených aktivit. Na dosah města Ostravy, v místě ekologického koridoru mezi lesem a poli, si můžete Vy a Vaše děti přijet zalyžovat, zabruslit nebo zabobovat.

Více tipů najdete na severnimorava.travel.

Vzhledem k aktuálním vládním opatřením jsou akce a provoz turistických cílů výrazně omezeny.  Doporučujeme vám si před vlastní návštěvou jakéhokoliv turistického cíle ověřit jeho dostupnost u provozovatele. I přes veškerá omezení ale podzim v Česku nabízí nespočet možností procházek i výletů volnou přírodou. Turistické tipy hledejte na kudyznudy.cz nebo se rovnou přihlaste k odběru Newsletteru redakce Kudy z nudy a dostávejte výběr toho nejlepšího každý týden do e-mailu! Využijte stávající situaci i pro objevování míst, která se pyšní značkou kvality Q udělovanou Českým systémem kvality služeb. 

Ve spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu – CzechTourism