Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kam na romantický víkend: Rozhodně do Vídně!

/
  • Tipy, kam se podívat ve Vídni.
    19. ledna 2017 ● 16:17

    Romantický víkend pro dva? Přemýšlíte a pořád nevíte kam vyrazit? Jednoznačně navštivte rakouské hlavní město. Vídeň je plná (nejenom) historických památek, které musíte vidět, a které vám nesmí proklouznout mezi prsty.

  • 1.

    Ledové království

    Když se vydáte do Vídně v zimních měsících, nesmíte zapomenout stavit se na Rathausplatz a užít si zimní atmosféru na plné obrátky. Je zde totiž kluziště, které je naprosto bezkonkurenční. 

    Ledové království
    Autor: Profimedia.cz

  • 2.

    Hofburg

    Zajímá vás život císařovny SiSi a její rodiny? Zajděte si tedy do zimního sídla císařské rodiny Hofburg. Čeká tam na vás výstava nádobí, které používal císařský dvůr, prohlídka komnat a osobních věcí císařovny SiSi. Tato sonda do minulosti vás dokáže naplno vtáhnout.

    Hofburg
    Autor: Profimedia.cz

  • 3.

    Schönbrunn

    Schönbrunn je letním sídlem císařské rodiny. Obrvskou stavbu obklopuje nemalá  a krásná zahrada, v jejíž těsné blízkosti je i ZOO. V zimě se však tato místa dají navštívit jenom těžko. Avšak samotný palác určitě stojí za návštěvu.

    Schönbrunn
    Autor: Profimedia.cz

  • 4.

    Albertina

    Máte-li rádi umění, neváhejte a zajděte do Albertiny. Najdete zde dívla velkých mistrů - Picassa, Dürera, Klimta nebo Cézánna. K výkladu o dílech vám poslouží chytré rádoby telefony, které vám po navolení konkrétních čísel, prozradí vše, co vás zajímá.

    Albertina
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Naschmarkt

    A když na Vídeň padne tma a vy dostanete hlad nebo chuť na skleničku vína není lepšího místa než Naschmarktu, kde najdete restaurace různých chutí, společně s trhy s exotickým ovocem.

    Nachrmark
    Autor: Profimedia.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy