Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Nejzajímavější kavárny z celého světa: Kde vás obslouží robot a kde ke kávě dostanete kočku?

/
  • Nejzajímavější kavárny z celého světa
    16. ledna 2017 ● 18:00

    Pokud patříte k milovníkům kávy a nedokážete si bez šálku tohoto lahodného nápoje představit ani den, pak zbystřete! Kaváren je po světě nepřeberné množství, některé z nich jsou ale opravdovým unikátem. Víte například, že existuje kavárna, kde vás budou obsluhovat roboti? Nebo kavárna, kde se při pití kávy můžete pomazlit s kočičkou? A kde se můžete u šálku kávy pokochat nejlepším výhledem na Prahu?

  • 1.

    Nádech historie - Café New York, Budapešť

    Pokud si svůj šálek kávy rádi vychutnáváte pěkně po staru, pak určitě navštivte New York Café v maďarské Budapešti. Kavárna byla otevřena v roce 1894 a v 20. století šlo o nejkrásnější a nejoblíbenější kavárnu v širokém okolí. Tehdy jste tu mohli potkat snad každého, kdo v uměleckém světě něco znamenal. New York Café patří do dnešní doby jednoznačně k dobově nejkrásnějším kavárnám v Evropě.

    Café New York, Budapešť
    Autor: Profimedia.cz
  • 2.

    Nejlepší výhled - Starbucks, Pražský hrad

    Praha patří k nejkrásnějším městům světa a kdo se nepokochal pohledem na ni z Pražského hradu, jakoby »matku měst« ani nenavštívil. Jednoznačně nejlepší výhled na krásy Prahy se návštěvníkům naskytne na terase kavárny Starbucks, která se nachází u Pražského hradu. S šálkem lahodné kávy v ruce si tu můžete vychutnávat z jedné strany Pražský hrad a zdruhé celou Prahu jako na dlani.
    Z kavárny na Pražském hradě budete mít nejlepší výhled.
    Autor: Shutterstock
    Z kavárny na Pražském hradě budete mít nejlepší výhled.
    Autor: Facebook, Instagram
  • 3.

    Nejzajímavější design - Logomo Café, Finsko

    Po příchodu do kavárny Logomo ve finském městě Turku budete mít dojem, že jste se ocitli uprostřed umělecké expozice. A vlastně nebudete ani tak daleko od pravdy! Německý umělec Tobias Rehberger totiž celou kavárnu vyzdobil zvláštními čárovými kresbami, které se spojují od podlahy přes nábytek až na stěny. Pro milovníky designu je návštěva této kavárny nutností.
    Logomo Café ve Finsku
    Autor: Artek.fi/Bo Stranden
  • 4.

    Skrytý klenot - Hotel Central & Café, Kodaň

    Hotel Central & Café je skrytým klenotem uprostřed dánské Kodaně, který byste při návštěvě města mohli snadno přehlédnout. Kavárna se totiž nachází v malém domečku, v němž najdete pouhých pět židlí a v druhém patře jen jediný pokoj pro hosty. Vevnitř ale panuje tak útulná atmosféra, že se sem budete rádi vracet.

    Hotel Central & Café, Kodaň
    Autor: Profimedia.cz

  • 5.

    Nejpokojnější atmosféra - Tea Café, Peking

    Pokud si rádi vychutnáváte svůj šálek kávy v poklidné atmosféře, pak určitě navštivte Tea Café v čínském Pekingu. Na návštěvníky tu čeká moderní interiér s otevřeným prostorem, kterému vévodí bambusový nábytek a zeleň. Lepší místo, kde najdete tu správnou uklidňující "zen" atmosféru, si snad ani nelze představit. 
    Tea house v Pekingu
    Autor: Reprofoto Youtube, Facebook, Instagram
  • 6.

    Káva s chlupatým potěšením - kočičí kavárny

    S kočičími kavárnami se poslední dobou roztrhl pytel a není se čemu divit. Můžete tu nejen polaskat své chuťové buňky, ale rovněž utěšit své nervy. U šálku lahodné kávy vám totiž budou dělat společnost čtyřnozí vrnící chlupáči. Kočičí kavárny v Česku najdete v Brně, Olomouci, Ostravě, Opavě, Pardubicích a Praze.

    Kočičí kavárny jsou novým hitem.
    Autor: Robert Klejch, Alexandr Malachovský
    Kočičí kavárny jsou novým hitem.
    Autor: Robert Klejch, Alexandr Malachovský

  • 7.

    Robotická obsluha - Robo Cafe, Osaka

    Pokud jste fanoušky robotické budoucnosti, pak se určitě zastavte v japonské Osace. V kavárně Robo Café totiž návštěvníky obsluhují právě roboti. Kavárna navíc funguje jako obchod s roboty, se kterými si tu u šálku kávy můžete vyhrát do sytosti.
    Robotická kavárna v japonské Osace
    Autor: Reprofoto Youtube, Facebook, Instagram
    Fotogalerie
    12 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

GustavoWoltmann: ty kočičí kavárny docela letí, jen v Praze je jich hned několik. Zdraví Gustavo Woltmann

(18. 01. 2017 11:10)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy