Ty úplně nejlevnější domy, které by přitom ještě stály za to, jsou v Austrálii k dostání ve městě Norseman v západní části kontinentu - prodávají se za 58 582 dolarů (cca 1 250 000 korun), tedy cenu, za kterou se nikde v Česku už pomalu nesežene ani garsonka v paneláku. V Austrálii za ni dostanete 3+1 se zahrádkou.

V pobřežní oblasti Laguna Quays na východním pobřeží státu Queensland jsou ceny o něco vyšší, ale ani tak nejsou nejhorší. Ceny za příjemnou „bytovou jednotku“ s mořem a sluncem stále k dispozici začínají na 1,6 milionu korun českých. Nedaleké městečko s poetickým názvem Dolphin Heads (Delfíní hlavy) také může cestomilné duše více než oslovit.

Některé z uvedených nemovitostí se nacházejí v lokalitách, které jsou nejen na pohled a na „dotek“ celkem sympatické. Mohou se vyskytovat kousek od malého letoviska nebo u upravovaného golfového hřiště. Pro ty, kdo by si chtěli připlatit, se dají nalézt i domy, které poměrem rozlohy a ceny mohou našince nebezpečně rozhodit, ne-li přímo omráčit. 

Jak napsal deník Daily Mail, data o cenách v australských regionech přehledně přinesla společnost CoreLogic. 

Fotogalerie
31 fotografií