Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vlna spláchla tři děti a proud je unášel na volné moře: Skočil pro ně táta (†41), sám se utopil

Autor: rc - 
24. listopadu 2020
09:17

Tragicky v sobotu zemřel Steven Mote. Otec čtyř dětí trávil na oblíbené australské pláži rodinné odpoledne, když uviděl, že děti, které si hrály v mělčinách, spláchla vlna a proud je táhne dál na otevřené moře. Jednačtyřicetiletý muž spolu s dalšími pěti dospělými se vrhli do vody. Hrdinský čin ho stál život.

Australan Steven Mote vyrazil se svou rodinou v sobotu na oblíbenou pláž Woonona Beach, aby si tam užil pohodový den. Ovšem rodinná pohoda skončila obrovskou tragédií. Zatímco si šest dospělých povídalo na pláži, tři děti se cákaly v mělčinách v oceánu. Přišla však vlna, která je strhla do vody, silný proud je táhl dál na otevřené moře. Jednačtyřicetiletý muž, otec čtyř dětí, se vrhl spolu s dalšími pěti dospělými do vody ve snaze děti zachránit.

Záchranná akce skončila tragicky. Rodinnému neštěstí přihlíželi další návštěvníci pláže, kteří se hnali rodině na pomoc. Svědci na vodních skútrech a surfech pomohli dětem na břeh. Na místo vyrazili i záchranáři. Poté, co byl Steven vytažen z vody, byl v bezvědomí. Lékaři se všemi silami snažili muže zachránit, ale marně.  Zemřel na místě. Děti byly převezeny podle informací britského deníku Daily Mail do nemocnice a jsou stabilizované.

Rodina je z náhlé smrti Stevena v šoku a přátelé ho popisují jako milého a obětavého člověka. „Další anděl vstoupil do zlatých bran nebes. Budeš nám tu chybět, zanechal si po sobě prázdné místo,“ napsala Margaret Wetiová na sociální síť Facebook a přidala tam fotografii, na níž se Steven usmívá. „Budu postrádat velký úsměv a ten jeho smích. Každá chvíle s tebou byla mimořádná,“ napsal na sociální síť David Ralph. „Odpočívej v pokoji, Steve Mote. Děkuji ti za úžasné vzpomínky,“ napsala Kristy Prichardová.

frantacizek ( 24. listopadu 2020 10:53 )

zachoval se jako správný táta..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání