Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na letním táboře se utopil šestiletý chlapec: Vyšetřování bude trvat měsíce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:David Malík)
Autor: ČTK - 
15. září 2020
15:08

Kriminalisté vyšetřují červencové utonutí šestiletého chlapce na venkovním koupališti v Českém Dubu na Liberecku pro podezření z usmrcení z nedbalosti a obecného ohrožení z nedbalosti. Zatím nikoho neobvinili. Kriminalisté zjišťují, kdo konkrétně je za úmrtí zodpovědný, a shromažďují důkazy.

Hoch byl na koupališti jako účastník letního tábora spolu s dalšími dětmi a táborovým dozorem. Policisté si nechají mimo jiné zpracovat posudek od znalce z oboru bezpečnosti v bazénech a na koupalištích.

„Jsou dané nějaké povinnosti a znalec je bude zkoumat – co bylo zapotřebí, co z toho bylo dodrženo a co ne,“‎ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková. Vypracování posudku zřejmě zabere řádově měsíce.

Chlapec se topil na koupališti v Českém Dubu odpoledne 6. července. Bezvládného těla na vodní hladině si všimla jedna dívka a společně s kamarádkami vytáhla chlapce v bezvědomí na břeh.

O den později dítě zemřelo v pražské nemocnici. „Nařízená soudní pitva prokázala, že bezprostřední příčinou jeho smrti bylo utonutí,“‎ dodala policejní mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání