Jestliže poletíte na dovolenou do africké Keni, nemusíte nutně vyrážet na exotické safari, abyste mohli zpovzdálí obdivovat elegantní žirafy. V keňském Nairobi se totiž nachází unikátní hotel, jenž založili a provozují rodáci z Keni Tanya a Mikey Carr-Hartleyovi. Hotel oplývá 12 akry soukromého pozemku a nachází se v 140 akrovém lese na předměstí Langata v Nairobi. Hotel je vybudován z historického zámečku, jež je ve skotském stylu, a jehož historie sahá až do 30. let minulého století.

K hotelu náleží nádherná zelená zahrada, slunné terasy a majestátní nádvoří. Na oficiálních stránkách hotelu je uvedeno, že se jedná o nejvíce instagramovou nemotivost na světě! Ovšem oblíbenost u světoznámých bloggerek hotel nezískal pouze unikátní architekturou, ani okouzlující přírodou.

Hlavní devizou hotelu jsou exotická zvířata, která pobíhají po tamních pozemcích. Těmito zvířaty jsou žirafy! V roce 1974 totiž nemovitost koupila Betty Leslie-Melvilleová, milovnice zvířat, která svůj život zasvětila ochraně právě těchto žiraf. Hotel proto společně s asociací Giraffe Centre slouží jako útočiště pro kriticky ohrožené žirafy Rothschildovy.

No a žirafy si natolik zvykly na přijíždějící hosty hotelu, že je dychtivě vyhlíží a při snídaních navštěvují. Žirafy se s hosty fotí, prostrkují krky do útrob hotelu a neváhají ani tamní hosty vysedávající u oken políbit! Do hotelu dokonce zavítala i bloggerka Sofya Phillipova, která unikátní snímky sdílela na sociální síti. O pobytu v Giraffe Manor řekla, že to byl zlatý hřeb dovolené v Keni.

VIDEO: Dechberoucí Vietnam:

Video
Video se připravuje ...

Vietnam Facebook/Vietnam Timeless Charm

Fotogalerie
12 fotografií