Kiteboarding nebo chcete-li kitesurfing je jeden z nejatraktivnějších a úchvatných adrenalinových sportů, který za poslední roky získává na větší a větší popularitě. Jedná se o jízdu po vodě na speciálním prkně za využití tažného draka. Dá se říct, že s dostatečným množstvím zkušeností během jízdy doslova ovládáte vítr a máte opravdu nekonečné možnosti, nejste omezeni ničím kromě vlastní představivosti! A právě v Egyptě jsou podmínky pro kiteboarding i potápění naprosto skvělé.

Autor: Blue Style k.s.

V Egyptě existuje řada míst, která jsou ideální pro každého jezdce, ať už jste úplný začátečník, vyznavač freestylu, rychlé jízdy nebo vyhledáváte jízdu na divokých vlnách. S prostornými, mělkými, plochými lagunami s teplou vodou, horkým počasím a stálým větrem je to ideální místo pro učení. Mnoho z hlavních míst pro kiting se nachází v oblasti Hurghady, vhodná místa najdete ale i v Marsa Alam. „V obou letoviscích najdete i školy kiteboardingu pro úplně začátečníky, za poplatek vám zde zapůjčí i veškeré vybavení,“ říká Ilona Topolová, tisková mluvčí CK Blue Style.

Autor: Blue Style k.s.

Vítr v Egyptě fouká po celý rok, i když nejkonzistentnějšími měsíci jsou duben až říjen. Letní měsíce jsou teplé a tak není potřeba neopren, ten se vám ale určitě bude hodit v podzimních a zimních měsících, kdy už teploty nedosahují tropických hodnot.

„V naší nabídce máme hotely, kde jsou podmínky pro kiteboarding ideální, jako příklad mohu uvést pětihvězdičkový hotel Amc Royal Hotel & Spa v egyptské Hurghadě, který exkluzivně pro klienty naší cestovní kanceláře nabízí zvýhodněné ceny kitingových kurzů,“ doporučuje Topolová.

Autor: Blue Style k.s.