Základní dopravní předpisy sice vycházejí z úmluvy, kterou podepsaly evropské země v roce 1968 ve Vídni, ale přesto se místní předpisy mohou lišit nebo můžete narazit na nějaký podivný zákaz či dopravní značku. Nyní si pojďme připomenout drobnosti, které vás ale mohou, pokud narazíte na přísněho policajta, stát dost peněz.

Německo

V Německu je zákázané nejen používání detektorů a rušiček policejních radarů, ale dokonce musí být v navigaci vypnuta i funkce hlášení radarů. „Pokud není vozidlo registrováno v Německu, nemusí mít lékárničku,“ říká Tomáš Svoboda, ředitel služeb Autocentra ESA.

Z dalších zvláštností jmenujme třeba povinnost mít reflexní vestu pro všechny cestující ve voze, pokud jedete firemním vozem. Doporučuje se mít i plnou moc k používání vozidla.

V Německu policie při kontrolách hledí na minimální hloubku dezénu pneumatiky (je to 1,6 mm) a také na hlučnost nebo kouřivost vozu. Německo toleruje alkohol do 0,5 promile, ale pouze u řidičů, kterým je více než 21 let a mají řidičský průkaz déle než dva roky.

Rakousko

V Rakousku velký pozor na stav pneumatik! Pokud nemá dezén hloubku více než 1,6 mm, policie vám auto odstaví a čeká vás vysoká pokuta. Navíc budete muset nechat auto odtáhnout a policie vám nedovolí další jízdu, dokud nebude mít vyhovující pneumatiky.

„Rakouští policisté se nyní, hlavně u českých turistů, zaměřují na přítomnost filtru pevných částic u vozů s dieselovým motorem,“ upozorňuje Svoboda z Auto ESA. Chtějí tak bojovat proti jeho neoprávněnému odstraňování. Takovému autu neumožní další jízdu.

Pozor si také dejte na to, že větší rakouská města zavádějí zóny s nejvyšší rychlostí 30 km/h a zakazují v nich používat klakson.

Slovinsko

Ve Slovinsku bylo zavedeno celodenní svícení a pozor si dejte na křižovatkách, které nesmíte projet ani na oranžovou. Za to můžete dostat pokutu 125 eur a za jízdu na červenou pak 250 eur. Policie to hlídá, ať už svou přítomností nebo kamerovým systémem.

Pokud na autě dojíždíte zimní pneumatiky, raději do Slovinska nejezděte vůbec, protože zimní pneumatiky tady mají minimální povolenou hloubku dezénu 3 mm. U letních je to standardně 1,6 mm.

„Slovinská policie také hlídá plynulou jízdu na dálnici a minimální rychlost 60 km/h,“ připomíná Tomáš Svoboda z Auto ESA. Na dálnicích je také zakázáno zastavit a stát, řidič musí využít označená odpočívadla.

Chorvatsko

V Chorvatsku sice platí rychlostní limity 50/90/130 jako u nás, ale pokud máte řidičský průkaz kratší dobu než dva roky, smíte jezdit jen 80 km/h mimo obec a jen 110 km/h na dálnici, případně 100 km/h na rychlostní silnici. I když Chorvatsko toleruje alkohol do 0,5 promile, doporučuje se pro zahraniční turisty před jízdou nepít.

Alkohol totiž nesmí požít řidič motocyklu ani profesionální řidič, stejně tak řidič, kterému ještě nebylo 24 let nebo nemá řidičský průkaz déle než dva roky.

„Pokud si v Chorvatsku půjčujete například skútr, je na něm zakázáno vozit děti do 12 let,“ varuje Svoboda z Auto ESA. Děti do 12 let také nesmí cestovat na předním sedadle, výjimku mají děti do dvou let v sedačce umístěné proti směru jízdy.

V Chorvatsku také musí mít reflexní vestu všichni cestující, kteří v případě poruchy nebo nehody opouštějí vozidlo. A pokud máte na autě zimní pneumatiky, jejich minimální dovolená hloubka dezénu jsou 4 mm.

Francie

Do země sýrů, vína a levandule se nejezdí pouze k moři, ale také za poznáváním krásného vnitrozemí. Francouzské vesničky mají své nezpochybnitelné kouzlo a policisté pořád někdy vypadají jako četníci ze St. Tropez. Ale pozor, přistihnou-li vás bez alkoholtesteru v autě, bude platit pokutu až 100€. Ve Francii je sice tolerováno určité množství alkoholu, ale řidič musí být schopen si jej sám změřit. Nejlevnější alkoholtestery stojí přibližně 200,-Kč.

Polsko

Kdo vyrazí do Polska, třeba k jezerům na kite, měl by být zdrženlivý ve své případné ochotě vzít stopaře, nebo dokonce sám stopovat. Stopování je totiž v Polsku zakázáno a za porušení tohoto zákazu jsou udělovány vysoké pokuty