Po nastěhování do nového bytu, ve kterém kuchyně již byla, museli manželé chvilku počkat. Koupě bytu byla finančně velmi náročná. Až po nějakém čase nastal ten správný okamžik, kdy si chtěli zařídit kuchyni podle svých představ. Jako nejvýhodnější cestu financování nakonec zvolili překlenovací úvěr ze stavebního spoření od Wüstenrotu.

"Stavebko si založili před osmi lety právě pro budoucí výdaje spojené s bydlením. „Já jsem měla o nové kuchyni jasnou představu. Musela jsem ji ale sladit s  představou mého manžela, který taky rád vaří. Chtěli jsme vestavěné spotřebiče, ale také barový pultík a velkou digestoř. První odhady jsme měli 158 000 Kč, ale nakonec jsme se dostali o něco výš,“ komentuje paní Bára situaci kolem přestavby kuchyně. 

Bez zbytečných poplatků 

Na financování nejen nové kuchyně je ideální překlenovací úvěr od Wüstenrotu Půjčka ProBydlení. Až do 30. září ušetří zájemci poplatek za uzavření smlouvy o stavebním spoření. Ten činí jedno procento z cílové částky, například u cílové částky 500 000 korun se jedná o 5 000 korun. Dále neplatí za sjednání smlouvy o stavebním spoření, poskytnutí a zpracování úvěru ani za vedení úvěrového účtu. Půjčku ProBydlení lze získat rychle a výhodně s úrokovou sazbou již od 4,39 % ročně. Měsíční splátky je možné rozložit až po dobu 22 let. Kvůli rostoucím cenám nemovitostí, sílící regulaci i zvyšujícím se úrokům hypoték stále více klientů uvažuje o modernizaci svého stávajícího bydlení. Na to je překlenovací úvěr ideálním řešením. „Lidé se nebojí investovat do vylepšení svého bydlení. Meziročně jsme zaznamenali růst průměrné výše úvěru o 10 %,“ říká David Krček, produktový manažer Wüstenrot – stavební spořitelny.

Bez zajištění až 1,5 milionu korun

Výše úvěru bez zajištění nemovitostí může činit až jeden milion korun, v případě družstevního bydlení dokonce 1,5 milionu korun. Půjčku ProBydlení lze využít například na vybavení domácnosti či modernizaci bydlení. Také na střechu, bazén, garáž, zahradní domek, septik, zateplení fasády, alei administrativní náklady. Podrobný přehled naleznete zde.

* Půjčka ProBydlení Expres“ je překlenovací úvěr ke smlouvě o stavebním spoření a je poskytován na dobu do přidělení cílové částky (do vzniku nároku na úvěr ze stavebního spoření), v tomto případě na 5 let a 7 měsíců. Po přidělení cílové částky bude splacen zůstatkem účtu stavebního spoření a úvěrem ze stavebního spoření. Při překlenovacím úvěru ve výši 300 000 Kč a pevné úrokové sazbě 4,89 % ročně činí měsíční platba překlenovacího úvěru 3 928 Kč v počtu 67 měsíčních splátek. Navazující úvěr ze stavebního spoření trvající 2 roky a 5 měsíců bude úročen pevnou úrokovou sazbou 2,99 % ročně s měsíční platbou 3 928 Kč v počtu 29 měsíčních splátek. Celková doba splatnosti je 8 let. Úhrada za vedení účtu stavebního spoření 27 Kč/měsíc, úhrada za roční výpis z účtu stavebního spoření 30 Kč, úhrada za roční výpis z úvěrového účtu úvěru ze stavebního spoření 30 Kč, platby celkem 375 629 Kč, RPSN činí 6,45 %. Překlenovací úvěr bude zajištěn zástavním právem k pohledávce z účtu stavebního spoření, další zajištění k úvěrům (např. ručitelem nebo zástavou nemovitostí) není vyžadováno.Na sjednání úvěru není právní nárok a veškeré výpočty jsou orientační a nejsou nabídkou ani příslibem k uzavření smlouvy. Konečné parametry úvěru závisí na dalších posuzovaných kritériích.Bude-li úvěr poskytován jako spotřebitelský úvěr v cizí měně ve smyslu zákona o spotřebitelském úvěru (tj. příjem pro splácení úvěru, popř. bydliště dlužníka, je k datu uzavření úvěrové smlouvy ve státě s měnou euro, tj. s měnou odlišnou od měny úvěru, která je vždy v českých korunách), upozorňujeme na riziko výkyvu směnného kurzu mezi českou korunou a eurem. V průběhu trvání úvěrové smlouvy se tak při poklesu hodnoty eura v poměru k české koruně může změnit dlužná částka úvěru, výše jednotlivých splátek úvěru a tedy i celková splatná částka (platby celkem) - při přepočtu na měnu euro budou tyto hodnoty vyšší než při uzavření úvěrové smlouvy.