Představujeme 10 zážitků, které byste rozhodně neměli minout na letní etapě mezinárodní květinové výstavy Flora Olomouc od 17. do 20. srpna na olomouckém výstavišti ve Smetanových sadech.

1. Hlavní expozice v pavilonu A opět oslní nepřeberným množstvím nádherných květů vrcholícího léta. Motty expozice jsou tentokrát Setkání v Rajské zahradě a Léčivá síla stromů. připravuje se

2. Bohatý a pestrý sortiment Letních zahradnických trhů uspokojí potřeby i toho nejnáročnějšího zahrádkáře, kutila či chalupáře. 

3. Páteční večerní prohlídka tajůplně nasvícené květinové expozice v pavilonu A slibuje nevšední kulturní zážitek s přednesem veršů Jana Skácela v podání Hany Maciuchové a Alfreda Strejčka. To vše za hudebního doprovodu filharmoniků a s nabídkou stylového občerstvení.

4. Unikátní výstava Terakotová armáda - Odkaz prvního císaře bude v pavilonu G k vidění během celé letní Flory (návštěvníci zaplatí jen jedno vstupné) a potom samostatně až do 24. září.

5. Úchvatná přehlídka Vyznání růžím na galerii největšího pavilonu olomouckého výstaviště vzdá hold nekorunované královně říše květin.

6. Ochutnejte špičková vína od předních moravských a českých vinařství. Prodejní prezentace Růžové mezi růžemi má své místo na terase pavilonu A. Hned vedle farmářských trhů.

7. Daleká a exotická Čína se návštěvníkům letní Flory připomene také v pavilonu E. Kunming - partnerské město Olomouce zvané "město věčného jara" s největší květinovou burzou v Asii a partnerská provincie Olomouckého kraje Yunnan budou mít svou expozici právě zde.

8. Doprovodný program na scéně Samba u palmového skleníku bude opravdu pro všechny. Vedle mladých vítězů talentových soutěží zve i na osvědčené hvězdy v podobě Karla Kahovce nebo Daniely Šinkorové.

9. Odpočinkové a herní zóny s deníkem Blesk na letní scéně a Univerzitou Palackého u Rudolfovy aleje zvou k relaxaci a nabrání nových sil. Jedna speciální se stylovým posezením bude navíc k dispozici mezi pavilony G a H.

10. Mistrovství ve vaření kotlíkových gulášů, defilé historických automobilů v Rudolfově aleji či expozice 150 let Rudolfovy aleje v pavilonu H. To vše přispěje k zábavě a poučení malých i velkých návštěvníků Flory.

Na letní Floru se vyplatí cestovat vlakem Českých drah. Sleva v programu VLAK+ činí 50 procent na zpáteční jízdné z kteréhokoliv místa v ČR. Aby byla jízdenka uznána i pro cestu zpět, je nutné si ji nechat označit razítkem na stánku ČD ve foyer pavilonu A.

Brány výstaviště budou otevřeny denně od 9 do 18 hodin. Vstupné na letní Floru i výstavu terakotové armády činí 150 Kč na místě a 120 předem online. Zlevněné vstupenky pro důchodce a studenty stojí 80 Kč, děti od 6 do 15 let platí 30 korun, rodinné vstupné je 300 Kč u pokladny a 250 online.

Fotogalerie
10 fotografií