Kokořínsko

Cyklistický okruh z Mšena přes Nedvězí a Dubu patří k těm náročnějším trasám, ale stojí za to. Nadšenci si ho můžou navíc o pár kilometrů prodloužit a navštívit hrad Kokořín. Okruh měří necelých 50 kilometrů, ve kterých cyklista zdolá celkem převýšení 1031 metrů. Více o okruhu zde.

Posázaví

Posázaví je známé množstvím historických a kulturních památek s převážně slovanskou minulostí. Pověstný je především původní klášter v Sázavě. Posázaví je bohaté i na počet církevních památek, hlavně kostelů a kapliček. Ale je tu i množství hradů a hradních zřícenin. Jako je například Konopiště, Zbořený Kostelc, nebo tvrz Mrač.
O oblíbené cyklostezce podél Sázavy se můžete dočíst zde.

Cyklotrasa k památníku bitvy u Lipan

Okruh začíná v Českém Brodě a míří přes Pečky k památníku jedné z nejvýznamnějších bitev české historie. Měří necelých padesát kilometrů a je poměrně rovinatý. Cyklista zde dohromady nastoupá 440 metrů. Zájemci si můžou okruh zpestřit zajížďkou do Kouřimi, kde můžou navštívit muzeum lidových staveb, nebo hradiště Stará Kouřim.
Podrovbné informace o celém okruhu zde.

Krajem Velkopopovického Kozla

Příjemná projížďka z Kunic přes Velké Popovice až do Nové Grubly může cyklista pojmout jako zábavnou naučnou trasu. Hned v Kunicích lze navštívit zámek Bertchtold, ve kterém jsou kromě minizoo také miniatury hradů. Ve velkých Popovicích lze samozřejmě navštívit samotný pivovar a ochutnat místní pivní speciality. Dále se může pokračuje do Nové Grubly, odkud se buď můžete napojit na cyklotrasu krajem Josefa Lady, nebo se otočit a přes Kostelec u Křížku se vrátit zpět do Kunic.
Podrobné informace o cyklotrase zde.

Přes Okoř až do Lidic

Krásná trasa sahající z dávné minulosti až k vypálení vesnice Lidice měří 25 kilometrů a končí v obci Družec. Terénem i vzdáleností to je ideální trasa pro výlet s dětmi. Rovinatá krajina jim nabídne pohled do minulosti a dozví se zajímavé informace o nejdůležitějších okamzicích českých zemí.
Více o této naučné cyklotrase zde.

Káraný - Milovice

Další skvělá trasa pro výlet s dětmi. Trasa má 22 kilometrů a je převážně po rovině. Zakončena je v obci Milovice, kde se nachází jeden z nejlepších prostor pro rodiče s dětmi- Mirakulum. Děti si zde můžou užívat kromě tobogánů, také obrněné vozy a spoustu netradičních her.
Více o této cyklotrase zde.