Díky Trail Parku tak největší lyžařský areál v Krušných horách nabízí rekreační využití i mimo zimní období. "V letošní sezoně se mohou návštěvníci těšit na dokončení červené stezky Rubin a otevření úseků černé stezky Baron," řekla ČTK mluvčí areál Hana Hoffmannová. "Služby se snažíme komplexně stále vylepšovat, aby si každý našel to svoje, od rodin s dětmi po jezdce experty," uvedla Hoffmannová.

Oficiálně se park otevřel loni na jaře a díky tomu se také výrazně zvýšila návštěvnost v letní sezoně. "Sezonní jízdenky i prodej balíčků s koloběžkami zaznamenal několikanásobný nárůst - bodových jízdenek se prodalo dokonce třicetkrát více než vloni. Tyto výsledky přisuzujeme právě zahájení provozu Trail Parku," uvedla mluvčí areálu.

Některou ze služeb Trail Parku loni využilo přes 25.000 lidí. Největší zájem je o jednosměrnou jízdu lanovkou Prima, kterou loni využilo přes 11.000 návštěvníků. Obousměrnou jízdenku si koupilo přes 6800 návštěvníků. Loni se také například vypůjčilo přes 3000 koloběžek.

Trail Park nabízí například půjčovnu kol a koloběžek, obchod s vybavením nebo servis kol. K dispozici je také myčka kol a servisní stojany. U dolní stanice Prima Express jsou i sprchy. Občerstvit se návštěvníci mohou u stánku či využít restauraci U Lanovky na vrcholu.

Ode dneška jsou v provozu všechny sekce trati Azur, která zahrnuje deset kilometrů tras. Jezdit se může i na středně obtížné stezce Rubin, jen v její prostřední části pokračuje kvůli špatným klimatickým podmínkám v předchozích týdnech plánovaná těžba dřeva. Na stezce Rubin jsou nově otevřeny poslední dvě sekce. Sjezdová trať DH bude ještě tento týden uzavřena.

Fotogalerie
15 fotografií