Český Krumlov patří mezi nejnavštěvovanější města ČR. Není divu, je totiž 16. nejkrásnějším místem světa! Která místa v Krumlově jsou nejatraktivnější? 

Státní hrad a zámek - Český Krumlov

 Mezi nejnavštěvovanější místa tohoto města patří zámek Český Krumlov. Jedná se o druhý největší zámecký komplex v ČR. Tuto památku UNESCO každý rok navštíví přes 300 000 návštěvníků. A není se čemu divit. Historie objektu sahá do 13. století. Během stovek let prošel mnoha přestavbami, než byl v roce 1989 vyhlášen kulturní památkou.

Více informací o státním hradu a zámku Český Krumlov naleznete zde. 

Otáčivé hlediště - Český Krumlov 

Zajímavostí regionu je otáčivé hlediště, provozované Jihočeským divadlem. Atrakce je umístěna v areálu zámecké zahrady. Díky otáčivé konstrukci hlediště a prostředí zámecké zahrady se divadelní hra stane unikátním zážitkem. Repertoár čítá množství klasických her a ceny vstupenek jsou příznivé.

Informace o Otáčivém hledišti Český Krumlov, program a ceny vstupenek zde. 

Český Krumlov - kam dále?

Stavbou, která stojí za návštěvu, je také kostel sv. Víta. Tato gotická stavba z 15. století prošla mnoha úpravami a rozšířeními v 17. a 18. století. Kostel je skvěle dostupný z historického centra, proto by na vašem výletu Českým Krumlovem neměl chybět.

Více informací o kostelu sv. Víta zde.

Město je významnou turistickou lokalitou. V létě ho rádi navštěvují i vodáci, v zimě pořádá oblíbené adventní a vánoční trhy. Proto disponuje dostatkem hotelů, penzionů, kempů a jiných rekreačních zařízení. Okolí Českého Krumlova je skvělým místem pro turistiku a cykloturistiku. 

Další aktivity a možnosti sportovního vyžití v Českém Krumlově najdete zde.