Přírodní koupaliště. Kde si užít den u vody?

Pokud nevadí náročný terén a hledáte trochu té čisté přírody. Pak je pro vás ideální pískový lom ve Veselí, který se skrývá mezi Bzencem a Veselím nad Moravou. Čeká na vás zde průzračně čistá voda, která je sice o něco chladnější, ale v parných letních dnech trocha toho osvěžení neuškodí.

Pro ty co nechtějí jezdit daleko a vyhovuje jim cesta po dálnici je nejvhodnější přírodní koupaliště U Libuše, to leží mezi Brnem a Vyškovem. Stačí sjet z dálnice D1 v Rousínově. Před vznikem zde byl kamenolom a v roce 1935 z puklin vytryskla voda a vzniklo koupaliště. Mohou ho využít především dospělí. Pro děti tu slouží hlavně brouzdaliště, vodní skluzavky a skokanské můstky. Nebojte se, že byste se trápili hladem, v areálu je totiž bufet i restaurace. Nasedněte do auta a směr Brno.

Jestli hledáte i kousek té turistiky ale nechcete se vzdálit od vody nebojte, využijte Lednicko-valtický areál. Východní nádrž vodního díla Nové Mlýny je jak z jihu tak z východu lemována turistickými trasami. Z jihu přiléhá CHKO Pálava. Ubytovat se je možné v místních kempech: v nejbližších obcích Pavlov, Horní a Dolní Věstonice. Za návštěvu stojí především právě Věstonice odkud pochází slavná soška Věstonické Venuše, a obec Pavlov, která je výchozím bodem pro turistiku na Pálavě. Nádrž je vhodná jak ke koupání, tak i k provozování vodních sportů, nebo si prostě jen zarybařit.

Kam jinam za pohodou než na otevřené koupaliště Pohoda. Tento areál leží v obci Únanov několik kilometrů severně od Znojma. K využití zde máte velkoryse pojatý plavecký areál. Vedle dlouhého bazénu se nachází rozlehlá rekreační vodní plocha s řadou atrakcí. Mezi ně patří třeba 80 metrů dlouhý tobogán, vodní jeskyně, masážní lůžka i divoká voda. Pro malé ratolesti je tu k zábavě brouzdaliště, hřiště pro plážový volejbal nebo stolní tenis. S parkováním si nedělejte starosti, v areálu je dostupný autokemp.

Chcete vše pod jednou střechou?
Aquaparky na míru přesně pro vaše sny.

Když vám úplně nevoní příroda, ale jste radši když máte vše na jednom místě. Aqualand Moravia, největší aquapark na jihu Moravy vám splní vaše potřeby i přání. Rozsáhlý rekreační komplex najdete poblíž obce Pasohlávky na severním břehu Horní Novomlýnské nádrže. Aquapark společně s wellnescentrem má rozlohu přes 5 hektarů a je protiváhou termálním lázním v nedalekém rakouském městě Laa an der Thaya a rozšířením objektů celoročních radovánek a wellnes v jihomoravském regionu. Všechny zdejší atrakce sledují nejnovější trendy ve svém oboru ve světě. Chybět nesmí tobogány se zvukovými efekty, skluzavky které si sjedete na kruzích nebo člunu či bazén se simulací mořských vln. Areál poskytuje návštěvníkům celoroční relaxaci. Pro děti jsou připraveny víceúrovňové dětské bazénky s řadou atrakcí, skluzavkami a dětská hřiště. Návštěvníci zde najdou i kryozónu, sluneční lázně s vyhlídkou a barem. Nevšední zážitky poskytují římské lázně a vanové procedury. Pro relaxační bazény a rehabilitační procedury je využit zdejší pramen geotermální vody, který vyvěrá z hloubky 1450 metrů pod zemským povrchem. Nesmí chybět restaurace s občerstvením a velkokapacitní parkoviště.

Mezi další patří aquapark Kohoutovice, který nabízí 25 metrů dlouhý plavecký bazén s šesti drahami, rekreačním bazénem vhodný pro odpočinek. Zabudované perličkové rošty, chrliče vody a vodní trysky, to vše vám dopřeje relaxační pocit. Pro milovníky klouzaček je k dispozici 90 metrů dlouhý tobogán a adrenalin zajistí divoká řeka. Pro děti je zde připraveno dětské brouzdaliště s vodním hřibem. Aktivně můžete posilovat svého ducha v posilovně a až budete vyčerpaní navštivte Mokrý bar. V letním období je otevřena slunečná terasa s venkovním bazénem.

Pokud to ještě nestačí, tak Vyškovský aquapark vám nabídne co potřebujete. Skládá se ze dvou částí – krytého plaveckého a venkovního areálu. Čeká na vás koupání, relaxace, zábava i adrenalin po celý rok. Krytý bazén je v provozu celoročně. Nenechte si ujít jízdu na tobogánu s průplavem k divoké řece. Vnitřní areál zahrnuje 25 metrů dlouhý plavecký bazén s přístupem k vířivé vaně a do páry. Větší děti, které už nezaujme brouzdaliště potěší dva tobogány, 40 a 90 metrů dlouhý a divoký kanál. Areál myslí i na vaše pohodlí, k tomu vám poslouží vzduchová masážní lůžka, vířivá vana a finská sauna. Když venku vykoukne sluníčko, je otevřen venkovní areál s vyhřívaným padesáti metrovým bazénem, brouzdalištěm a dětským hřištěm. Letní plavecký areál je v provozu od června do září. A pokud se nechcete jen válet ve vodě, ale radši si chcete udělat čas pro sebe. Tak je pro vás v budově schované solárium, nehtové studia, restaurace, kadeřnictví, aquaerobik.