Vyhoření nazvala bruslením na tenkém ledě. „Já ho provozuji již relativně dlouho a myslím, že zrovna dneska jsme o tom mluvili na tréninku, když jsme se mordovali. Říkali jsme, že si budu muset dát pauzu, až dotančíme!“ prozradila farářka Církve československé husitské v rozhovoru, který s ní vedl Michael Žantovský (72) na půdě Knihovny Václava Havla.

Vymáhání péče

„Syndrom vyhoření je taková meta workoholiků, ať bych dělala cokoliv, měla bych k tomu sklon. Perfekcionismus a touha dělat věci až za okraj může chvilku působit jako hrdinství, ale dříve nebo později je to spíše vymáhání péče ostatních o toho vyhořelého,“ svěřila Kopecká, která se ze svých pocitů vypsala i v Deníku farářky. Zároveň přiznala, že je to pocit, který nemá ráda a nechce, aby o ní druzí pečovali.

Musí jet dál

Předčasně vzdávat tancování, ani svou dosavadní službu v církvi opustit nechce. „Věřím, že to prostě člověk nesmí vzdát. Můžete dočasně »nemoct«, ale definitivně se na to vykašlat, třeba na službu, to prostě nemůžu,“ uzavřela téma, které jí, doufejme, nebude brát radost z tance. Už za týden by měla vystoupit v 11. řadě StarDance.

Video: Pavel Trávníček: Ve StarDance budu rarita!

Video
Video se připravuje ...

Pavel Trávníček: Ve StarDance budu rarita! David Turek

Fotogalerie
68 fotografií