Jako první se k plotně postaví dobrosrdečný strážný Ivan (56). Do pořadu ho přihlásila jeho manželka, a Ivan sám neví proč. Třeba to zjistí v průběhu natáčení… Připravit chce menu, které je časově náročné, vsází na česko-slovensko-maďarskou kuchyni, halušky, perkelt nebo staročeské lívance, jenže udělá tu chybu, že si ho dopředu nevyzkouší. A pak se nestíhá divit, protože nestíhá. A flambování se nepovede vůbec. Kde se stane chyba? Hosty také čeká dlouhé čekání. Bude jim nakonec chutnat? Ocení, že se je Ivan bude snažit nacpat k prasknutí, a přitom bude chvátat, aby je rychle jedli? „Ty prodlevy jsou velký jako ty chody,“ zazní od hostů. Při seznámení také vyjde najevo, kdo si koho u stolu přál. Převahu žen, mužů? Kdo bude spokojený, kdo bude v šoku?

Druhý v pořadí se ukáže směnový mistr Vladimír (50). Ten žije se svou zvířecí smečkou – má tři jorkšíry a několik papoušků. Zatímco pejsky ve svůj hostitelský den mít doma nebude, papoušky nikam dát nemůže, a tak budou přítomni slavnostní večeři. Ne každému ale bude jejich společnost po chuti. A co teprve, když jako zábavu nabídne Vladimír honění ptáků… neboli chytání papoušků. „Vypustil bych ptáky a vy byste se s nimi nějak pohonili… nebo pohráli…“ vysvětluje rozpačitě a ani si sám v první chvíli neuvědomí, jak dvojsmyslně to zní. Dojde mu to až ve chvíli, kdy se všichni rozesmějí. Vladimír vařit umí, v kuchyni mu to jde od ruky, avšak ani jemu se nevyhnou komplikace. Natolik se soustředí na polévku, až mu uteče omáčka, a u stolu se zapovídá – a docela rozvaří rýži. Jak si s tím poradí? Dá se narychlo vymyslet plán B a zachránit hlavní chod?

VIDEO: Úterní Prostřeno: Honění ptáků

Video
Video se připravuje ...

Úterní Prostřeno: Honění ptáků 

Ve středu předvede, co u plotny dovede, asistentka z radiologie Tereza (45). Své hosty pozve do domečku, což bude po dvou bytech příjemná změna. Tereza se nebojí vsadit na svoje originální recepty a docela odvážné menu. Jako předkrm budou krevety. Ukáže se to jako odvážný krok – ne všichni je jedí. „Já se přiznám, že mořské plody nejím… ale ochutnám, a sám jsem zvědavý, jestli mi bude chutnat,“ nechá se slyšet benjamínek tohoto týdne, Mirek. „Možná se u toho ale budu divně tvářit, já se občas tak divně ksichtím…“ vysvětluje. Ocení alespoň Tereziny valentýnské brambory? Hostitelka k nim má dokonce i letitou romantickou vzpomínku. Uspěje ale s vlastním receptem i u cizích? Podávat se budou nezvyklé kousky, třeba takové surimi tyčinky. Co v nich vlastně je, skutečné krabí maso, nebo ne?

Čtvrteční večer si vezme na starost nejmladší soutěžící, produkční Miroslav (21). Hosty přivítá v malém bytě, do kterého se teprve před nedávnem nastěhoval, a seznámí je se svým poněkud neobvyklým domácím mazlíčkem - slečnou PJ. Paní Ježkovou. A všichni roztají, zvířátko je to opravdu rozkošné, někteří si ho dokonce chtějí pomazlit. Ne všichni, tedy.

„Ježek… od pohledu mám takový divný pocit,“ brblá Ivan. Jak si Mirek povede v kuchyni? Jeho vášní je hlavně pečení, ale jak mu to půjde u plotny, když se jeho menu nemůže skládat jen z pečených dobrot? Podaří se mu zvítězit a zaujmout chody, které budou moderní, ovšem pro někoho velmi těžké? Jak si poradí s otázkami na tělo? Jaké prekérní situace bude Mirek při večeři řešit? Ve čtvrtek to rozhodně nebude nuda.

VIDEO: Čtvrteční Prostřeno!: Neobvyklý domácí mazlíček

Video
Video se připravuje ...

Čtvrteční Prostřeno!: Neobvyklý domácí mazlíček 

Jako poslední se k plotně postaví administrativní pracovnice Martina (26). Do Prostřena ji přihlásil její přítel, prý proto, aby měla skvělý zážitek. Zážitek ale budou mít spíš hosté, které zmatou turistické pomůcky jejich hostitelky. Pokládají je totiž omylem za erotickou pomůcku, tedy pouta! Jde ale o jídlo. Martina vsází na docela složité pokrmy – na francouzskou kuchyni. Menu mladé ženy je poměrně dost složité, a ona k němu ještě dělá bonusy. Vyplatí se zariskovat a nechat hosty čekat? Bude doba čekání ještě na únosné hranici, anebo už způsobí mezi hosty nespokojenost? „Martinka nás předem upozornila, že budeme čekat, ale vzhledem k tomu, že jsme čekali na všechny předchozí chody, tak už mě to moc nebavilo,“ bude si stěžovat Mirek. Poradí si Martina i s úkolem týdne, jímž je hamburger? Dá se na něm pátý den v řadě ještě něco zajímavého vymyslet?

Jak celý týden dopadne a kdo si odnese výhru 60 tisíc společně s titulem nejlepšího hostitele k tomu, to sledujte každý všední den od 17,50 na Primě.

Fotogalerie
12 fotografií