Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Stropnický před třetím rozvodem s Žilkovou: První ženu si vzal dvakrát, románek měl i s Kolářovou!

/
  • Martin Stropnický a jeho ženy
    17. března 2022 ● 05:00

    Je zřejmé, že Martin Stropnický (65) má slabost pro drobné blondýnky. První manželkou českého velvyslance v Izraeli byla textařka Lucie (66), kterou si bral dokonce dvakrát, protože je na čas rozdělila herečka Daniela Kolářová (75). Druhé manželství s Lucií skončilo dvouletou odlukou, po které se  dal dohromady s herečkou Veronikou Žilkovou (60).

  • 1.

    Lucie Stropnická (66)

     

    Svou první manželku Lucii rozenou Borovcovou (dcera textaře Zdeňka Borovce a Dagmar Borovcové, pozn. red.) si vzal v roce 1980. Ale po osmi letech a prvním dítěti do jejich vztahu vstoupila herečka Daniela Kolářová, která byla v té době už 14 let vdaná za Jiřího Ornesta (†70), se kterým už měla dva syny. A tak došlo hned ke dvěma rozvodům. Martin se rozvedl s Lucií, Daniela s Jiřím, ale jejich láska trvala jen asi dva roky.

     

    Stropnický se totiž k exmanželce vrátil. „Pochopil jsem, že ji mám pořád rád a že k sobě patříme i s chybami, které nás zdobí,“ tvrdil před lety Stropnický, který se s exmanželkou znovu oženil a z jejich vztahu vzešly další dvě děti –⁠ dohromady tak mají Matěje (38), Annu (32) a Františku (27).

     

  • 2.

    Daniela Kolářová (75)

     

    Roční románek s Danielou Kolářovou způsobil dva rozvody. Když jejich vášeň vyprchala, milenci se vrátili ke svým původním partnerům. Martin k Lucii a Daniela k Jiřímu, v polovině 90. let se podruhé vzali. S Jiřím Daniela vychovala dva syny Šimona (48) a Matěje (45) a zůstali spolu až do Jiřího smrti v 9. dubna 2017. Jiřímu Ornestovi bylo 70 let.

     

     

  • 3.

    Veronika Žilková (60)

     

    V roce 2004 Stropnický coby umělecký šéf Divadla na Vinohradech nabídnul hostování herečce Veronice Žilkové. Sice se už znali od studií, ale třicet let se neviděli. Žilková tehdy práci odmítla, ale mezi ní a Stropnickým to zajiskřilo. Žilková byla na konci nefunkčního manželství se stavařem Markem Navrátilem (†55) a Stropnický už dva roky se svou tehdejší ženou nežil - dokonce už byli v první fázi rozvodu, takzvané rozluce od stolu a od lože.

     

     

    ANO si Žilková a Stropnický řekli v dubnu 2008 na jednom z nejromantičtějších míst v Praze – v historické Kapli sv. Kláry v pražské Tróji, kam přijeli tramvají. Tedy už byla na světě jejich dcera Kordula (16), v roce 2007 jim zemřel po 198 dnech syn Melichar, který se narodil s vrozenou brániční kýlou.

     

    Během 18 let jejich vztahu byl Stropnický hercem, uměleckým šéfem Divadla Na Vinohradech, ministrem obrany a nyní je velvyslancem v Izraeli. Žilková v roce 2018 opustila své umělecké aktivity v Česku a odcestovala coby manželova opora i s Kordulou s ním. Po nástupu pandemie covidu na jaře 2020 se však na naléhání těžce nemocné matky herečka vrátila do Čech, od té doby žili manželé každý v jiné zemi a vzájemně se navštěvovali. Před několika dny Veronika dostala mail, že už ji Martin nemiluje, a tak je logicky čeká rozvod.

     

    VIDEO: Velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický: Bydlí v garsonce na kufrech!

    Video
    Video se připravuje ...

    Velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický: Bydlí v garsonce na kufrech! Markéta Reinischová, Blesk

    Fotogalerie
    29 fotografií

     

     

     

Články odjinud

Dnešní horoskopy