Kvasnička svůj příběh vypráví v rámci nového dílu pořadu 13. komnata. Vše přitom začalo zdánlivě obyčejnou bolestí zubů. „Myslel jsem si, že to bude banální věc, nějaký kaz, který vyřeší zubař během jedné návštěvy. Zub mi vyvrtali, ale bolest neustupovala. Při další návštěvě mi původně vrtaný zub vytrhli a vyvrtali mi sousední zub. Bolest byla však stále horší a silnější,“ prozradil redaktor.

Pravdu se dozvěděl na stomatologické klinice na Karlově náměstí. „Nikdy předtím jsem nebyl hospitalizován. A odjížděl jsem odtamtud jako onkologický pacient s fatální diagnózou,“ líčil Josef s tím, že nezbývalo nic jiného, než se s tím vyrovnat. I když jednoduché to nebylo, spíše naopak.

„Řekli mi, že po této onkologické operaci nebudu mít čtvrtinu pusy. V ordinaci jsem se ještě jakž takž držel, ale venku jsem si pak půl hodiny poplakal na lavičce v nemocničním parku,“ vzpomínal Kvasnička, jehož vyzpovídala v 13. komnatě Martina Hynková Vrbová (50).

„Po verdiktu lékařů jsem řešil, zda budu moct dělat práci, kterou mám tak rád, jak budu vůbec po zákroku vypadat a jestli se mě mé okolí třeba nebude bát. A hlavně jestli tu vůbec ještě budu,“ popsal regionální zpravodaj ČT své obavy v té době.  

Měl štěstí v neštěstí. Přežil, a dokonce se naplno vrátil i do práce. Ovšem musel v průběhu deseti let absolvovat řadu operací, včetně rekonstrukční operace obličeje. Při ní mu byl místo čelistní kosti implantován štěp z kyčle. Po každém zákroku se znovu učil mluvit a artikulovat. Pracoval na sobě a dnes by možná nikdo ani nepoznal, čím vším prošel. 

VIDEO: Radim Uzel: Těžký průběh covidu a rakovina žaludku

Video
Video se připravuje ...

Radim Uzel: Těžký průběh covidu a rakovina žaludku Videohub

Fotogalerie
26 fotografií