Není to jen o úmorném boji s rakovinou. Anna Julie promluvila také o nejistotě a hledání vlastního já. Být dcerou herečky Dády Patrasové (65), populární Xenie, a hudebníka Felixe Slováčka, který koncertoval s Karlem Gottem, je jen pro otrlé. Už jako dívenka se Anička nevyhnula srovávání a poměřování jejích schopností a slávy rodičů. A nejen to. Musela čelit i narážkám na to, že je oplácaná. Srovnávali ji s krásnou mámou. „Bylo mi to líto,“ přiznává herečka. „Nikdy jsme nic neměli zadarmo,“ říká k tomu bráška Felix (38).

Když si ve dvaceti letech našla první bulku v prsu, tehdy ještě nezhoubnou, zaslechla od lékařky: „Budete to mít z nervů.“ S tím se Andulka mohla ztotožnit. „Jinak žiju zdravě. Nekouřím a nepiju. Ale mám o sobě pochyby. Nedokážu se pochválit,“ říká Slováčková v dokumentu. Další bulka, kterou si našla, už byla zhoubná. Udeřila rakovina. „Bylo to strašně rychlé,“ komentuje to Anna. Podstoupila chemoterapie, operaci a ozařování. Ničeho nezůstala ušetřena. „Táta mi byl velkou oporou. Každý den volal, a když to jen trochu šlo, přijel,“ říká Anička s povděkem.

Maminku Dádu na natáčení dokumentu vůbec nepozvala. Že vztahy mezi matkou a dcerou nejsou úplně ideální, dokazuje i to, že ji Anička nepozvala na svůj nedávný křest alba, zatímco tátu a bráchu ano. Tentokrát ale v tom Dáda byla nevinně. V době natáčení komnaty byla na dovolené u moře.

Cítila, jak tělo bojuje

Anička o rakovině promluvila, aby ostatní upozornila, jak důležitá je prevence, samovyšetření a pravidelné kontroly. „Jednou jsem takhle ležela po jedné z chemoterapií v posteli, bylo mi zle a modlila jsem se, aby mi už zle nebylo. Jen jsem ležela a bylo úplné ticho. Vnímala jsem jen své tělo a fakt jsem cítila, jak to moje tělo strašně bojuje. Jak dělá všechno pro to, aby mu blbě nebylo, aby se cítilo dobře a aby ze sebe všechny ty toxické věci vydalo. A tu rakovinu samo o sobě zničilo a všechno zvládlo,“ řekla herečka v jednom z rozhovorů.

První autorská deska

Anička je velice činorodá. Po onkologické léčbě využila doma dobu lockdownu k psaní písniček. Nyní vydala první autorské CD Aura.

VIDEO: Anička Slováčková po rakovině: Na životosprávu teď kašlu!

Video
Video se připravuje ...

Anička Slováčková po rakovině: Na životosprávu teď kašlu! Gabriela Maryšková

Fotogalerie
50 fotografií