Carmen v roce 1960 poprvé uslyšela z úst maminky pravdu. Jejím skutečným otcem byl důstojník německého wehrmachtu.

Jen dopis a fotka

Ten ke konci druhé světové války padl do zajetí a s největší pravděpodobností zemřel. „Byl prostě součástí systému. Jmenoval se Manfred. Mám po něm jen dopis a fotografii,“ říká herečka dojatě. Tatínkovi Carlosovi nikdy nepřiznala, že to ví. Nechtěla ho ranit. I když se rodiče postupem času rozvedli, stejně o ni a její starší sestru Aidu (†72) obětavě pečoval.

Španělka po mamince

Carmen Mayerová je plným jménem Maria de Monte Carmen Carin Martorell Mir Mayerová de Kostka. Její matka byla totiž Španělka z baleárského ostrova Mallorca. Provdala se za německého architekta Mayera a žila s ním v Trutnově, kde se také narodila Carmen. O tom všem bude herečka vyprávět ve své 13. komnatě, kterou můžete vidět už dnes od 21.20 hod. na ČT1. Dneškem počínaje přesouvá Česká televize tento cyklus z pátků na středy.

Kostku propálil Fišer

První manželství Carmen s kolegou Maxmiliánem Hornyšem (†87) skončilo rozvodem a ona odešla s tříletou dcerou Kateřinou do Prahy do Městských divadel pražských. A tady potkala Petra Kostku (83), s nímž je dodnes. „Když se u nás v divadle objevila, začalo se kolem ní točit hodně kolegů,“ vzpomíná František Němec (78). Jednou postřehl, že Petr a Carmen k sobě mají blíž než ostatní. „Já to ale nerozkecal,“ brání se Němec. A na otázku Kostky, kdo to tedy tenkrát byl, prozradí: „Standa Fišer!“

VIDEO: Strach Kostkové: Po kolapsu Carmen ruší divadlo! A Gottová zuří kvůli filmu Karel

Video
Video se připravuje ...

Strach Kostkové: Po kolapsu Carmen ruší divadlo! A Gottová zuří kvůli filmu Karel Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií