Starší sestra Zdena Boudová (84) vzpomíná na chvíle hrůzy: „Jirka byl raubíř. Útěkář. Maminka z něj byla špatná,“ říká.

Jirkovi bylo tehdy tři a půl roku. „Vletěl jsem kvůli míči pod tatru,“ přiznává po letech autor hitů jako Máš chuť majoránky a Copacabana. Ocitl se na hranici života a smrti. „Zřejmě mě zachránilo, že poblíž stála zcela náhodou sanitka. Rychle mě naložila a odvezla,“ popisuje horké chvíle Jiří.

Dodnes má prý díru v hlavě. Nejhůř ale dopadla levá noha. Malému klučíkovi hrozila amputace. „Nakonec mi vzali jen tři prsty. Zůstal mi palec a malíček,“ dodává Vondráček.

Další zdravotní problém se objevil, když už byl Jirka slavný a vystupoval se skupinou Turbo. Nakazil se žloutenkou typu B. „Dostal jsem od doktorů stopku na půl roku. Turbo si mezitím za mě našlo náhradu,“ říká Vondráček.

Do třetice všeho zlého udeřila rakovina, našli mu zhoubný nádor v krku. „Doma jsem nic neřekl. Nechtěl jsem dělat starosti,“ přiznává Vondráček. Je optimista. „Táta vidí věci z lepší stránky,“ říká o něm dcera, zpěvačka Lucie Vondráčková (41).

A Jirka potvrzuje její slova. „Bylo to zlé období. Umřel tatínek a musel jsem na operaci srdeční chlopně. Věřil jsem, že všechno bude dobré. Někdo mi ještě dal šanci, abych si uklidil,“ říká s nadějí Vondráček, který vystudoval herectví, ale hudba vše převálcovala.

VIDEO: Lucie Vondráčková: Jsem nadopovaná divadlem!

Video
Video se připravuje ...

Lucie Vondráčková: Jsem nadopovaná divadlem! Hana Höschlová

Fotogalerie
33 fotografií