Svůdná herečka Alice Bendová, co se proslavila rolemi nejrůznějších seriálových mrch a potvor, nepatří k celebritám, co v zimě pravidelně vyráží na hory, ale naopak k moři. Na Kanárech už několik let vlastní apartmán, kde před pandemií trávili spoustu času. Naposledy tam byli loni v únoru, poté přišla první vlna koronavirové pandemie a z cestování nebylo nic.

Poštěstilo se jim až nyní, a tak nejspíš není divu, že příležitosti okamžitě využili. „Plno z vás chce vědět, jaká jsou tu opatření a jestli je jednoduché se sem dostat. Ano, let sem na Tenerife je přímý s negativním testem (a za to, že se vyžadují testy, jsem ráda),“ líčila na svém instagramu.

Test před odletem zpět do Česka je také povinný, a na další test se musí po pěti dnech od příletu. „Ale vzhledem k tomu, že tu minulý týden, například v pátek, bylo 24 nakažených na celý ostrov, třeba to nebude zapotřebí, když se vracíme do pekla…“ uvažovala nahlas kráska, která je v poslední době k vidění například v seriálu Slunečná, kde ztvárňuje doktorku plastické chirurgie Radku Charvátovou. V naší malé zemi jsou totiž podstatně horší čísla a situace se nikterak nelepší, spíše naopak. Vláda by měla dokonce ve čtvrtek hlasovat o prodloužení nouzového stavu... 

VIDEO: Alice Bendová: Já stará bába vedle chlapa, co zhubl 14 kilo

Video
Video se připravuje ...

Alice Bendová: Já stará bába vedle chlapa co zhubl 14 kilo 

Na Tenerife je samozřejmostí, tak jako v tuzemsku, chodit v rouškách i po ulici. „Pokud není v dohledu člověk, můžeme si ji sundat. Nikoho nenapadne si to z tý huby rvát dolů a machrovat, že se covidu nebojí. Minimálně se tu lidé bojí, že přijdou o možnost chodit do práce, do školy, na pláž atd. Takže vše dodržují a ani je nenapadne na sebe vzájemně prskat,“ vypočítávala.

Je tam však i jedna poměrně zásadní odlišnost: „Větší část obchodů a restaurací je otevřená. Pláže jsou otevřené! Co je zavřené, to jsou například aqualandy. Jo a je tu málo turistů, takže je všude klid a pláže poloprázdné!!!!“ zdůraznila Bendová.

Její děti, dcera Alice (10) a syn Václav (13), na školu kvůli „prázdninám“ na Kanárech nezanevřely: věnují se učivu díky distanční výuce. Ostatně je jedno, zda je člověk zavřený v Praze, anebo na Tenerife… Počasí tam mají totiž mnohem lepší: Zatímco u nás panují kruté mrazy, na známých španělských ostrovech se pohybují teploty kolem 20 stupňů a svítí slunce, což musí být skutečně nádhera. „Děti od rána fungují na online a jde to. Určitě doporučuji! Akorát je tu o hodinu míň, tak musíme vstávat dřív,“ vysvětlila Bendová, kterou letos mimochodem čeká veselka: její o 12 let mladší přítel Michal Topol ji po Novém roce požádal o ruku.

VIDEO: Alice Bendová: Dostane se letos do svého apartmánu na Kanárech?

Video
Video se připravuje ...

Alice Bendová: Dostane se letos do svého apartmánu na Kanárech? Markéta Reinischová

Fotogalerie
52 fotografií