Letošní Thálie jsou mnohem speciálnější, než je obvyklé. Pro diváky je jistě velkým lákadlem ke sledování fakt, že se tento ročník bude předávat hned několik cen za celoživotní mistrovství. Takzvaně „jistou“ jí má herec Ladislav Mrkvička (80), operní pěvkyně Gabriela Beňačková (72) a herečka Helena Kružíková (90). Dále se o prestižní ocenění utkají nominovaní herci Saša Rašilov (47), Jan Cina (31) a Vojta Dyk (34). 

Celým večerem provede opět Václav Moravec,“ prozradil prezident herecké asociace Ondřej Kepka (49). „Vzal si čas na rozmyšlenou, ale pod mírným nátlakem nakonec souhlasil,“ dodal.

Ke slavnostnímu předávání neodmyslitelně patří i honosné „antré“ pro všechny pozvané. Kdo všechno se blýskl na červeném koberci Národního divadla a co známí hosté prozradili? Blesk byl na místě, a tak pro vás máme exkluzivní zprávy přímo z červeného koberce!

I když by měl být sobotní večer v Národním divadle především oslavou umění, nešlo nezaznamenat tíživou atmosféru, jež se nese celým národem od chvíle, kdy spatřila světlo světa smutná zpráva o smrti Zlatého Slavíka Karla Gotta (†80). A tak není s podivem, že mnozí příchozí na zpěváka vzpomínali a neřešilo se téměř nic jiného.

Divadelník a televizní herec Jiří Štěpnička (72) přistupuje ke smrti Karla Gotta opravdu nevšedně, ač na jeho slovech lze najít určitou pravdu: „Jestliže Karel umřel tím, že šel spát a jen umřel, tak mu to jenom přeju. Myslím, že hezčí smrt mít nemohl,“ myslí si hvězda seriálu Modrý kód.

„Je to situace, kdy nevíte, co si myslet a co dělat. Byl tu s námi neustále. Pak člověka ale napadne, že tu s námi stále bude...,“ řekl ke smutné zprávě o smrti Karla Gotta herec Jiří HromadaHerec Rudolf Jelínek (84) nepopírá, že ho smrt Slavíka zdrtila: „Přímo mi to vyrazilo dech, protože jsme stejně staří,“ nepopírá šok a možná i trochu obavy o vlastní život legendární herec.

Romana Goščíková (37), ředitelka Divadla Radka Brzobohatého„Je to smutný, byl tady odjakživa, co jsem se narodila. Byl taková stálice a i když se vědělo, že na tom není nejlíp, bylo to stejně překvapení. A myslím na holky, všechny tři, ať mají co nejvíc klidu.“

Moderátor Petr Jančařík (67): „Mám pocit, jako všichni, jako že nám odešel někdo z rodiny. Celá moje rodina s ním natáčela. Manželka jako první. Karel Gott točil v Plzni. Chtěli maminku s dítětem a vybrali si moji ženu. Jenže zjistili, že Michal je na to veliký, tak točila s jiným dítětem. A já s ním několikrát natáčel, byl to můj splněný sen. V životě jsem potkal dvě velké hvězdy. Jaroslava Marvana a pak Karla Gotta.“

Herečka Jitka Sedláčková (58): „Se smrtí Karla Gotta se nelze vyrovnat. Jsou lidi, kteří by měli být nesmrtelní. Já jsem si uvědomila velice živě tělesně vlastní nesmrtelnost. Plakala jsem a budu jeho jméno ctít, dokud budu žít.“

Antonín Hardt (84) bojoval stejně jako Karel Gott s rakovinou. „Karel Gott byl bojovník. A i když to člověk čekal, stejně to každého dostalo,“ vyjádřil se smutně.

„Samozřejmě, že to bylo překvapení. Všichni doufali, že to bude trvat déle. A hlavně je mi strašně líto jeho dětí. Jsou v citlivém věku, navíc jsou to děvčata... Je mi to prostě velmi líto,“ zní reakce legendárního tanečníka Vlastimila Harapese (73). „Mrzí mě, že nevyšla jedna věc. Jan Roháč mě oslovil, abych byl hostem Karla Gotta v Lucerně... A říkal, že on zazpívá a já zatančím. Jenže pak jsem se dozvěděl, že Jan Roháč umřel, dostal infarkt. Tak k tomu nedošlo a mrzí mě, že jsem si na Karlově koncertě nezatančil,“ vylíčil plány, ke kterým bohužel nikdy nedošlo.

Lumír Olšovský (46): „Smrt Karla Gotta se nedá přijmout jinak, než nepříjemný překvapení. Je to o to smutnější, že mi volala moje maminka, která od mládí Karla Gotta zbožňuje. Takže jsem si v duchu představil tu moravskou Červenou Lhotu, kde sedí maminka s tatínkem, smutně na sebe koukají a mluví o tom, že zemřel Karel Gott.“

VIDEO: Autorka Gottova životopisu: Dal mi mobil na všechny svoje milenky!

Video
Video se připravuje ...

Autorka Gottova životopisu: Dal mi mobil na všechny svoje milenky! Blesk TV

Fotogalerie
21 fotografií