I když si Monika Absolonová s Karlem Gottem celý život vykala, dá se bezpochyby říct, že byli blízcí přátelé. Koncertovali spolu, střihli si duet, a není ani tajemstvím, že si dobře rozuměla i s jeho ženou Ivanou a vídala se i s jeho dvěma mladšími dcerami. Přesto se o jeho skonu dozvěděla od někoho úplně jiného: od své kolegyně z hudební branže Markéty Konvičkové (25). „Dnes ráno jsem odjela na natáčení a kolem 10. hodiny se vedle mě v maskérně ozval hlas Markétky Konvičkové: Moni, že to není pravda, že Karel zemřel... V tu chvíli jsme začali všichni zběsile hledat na netu a po kamarádech informaci, že to je omyl. Že se spletli. Nespletli...“

Karel Gott byl podle ní zcela jedinečný „svým zpěvem, osobností, charismatem, elegancí, pracovitostí, humorem, laskavostí, vstřícností nejen k fanouškům, ale i kolegům. Zkrátka byl, je a bude nejvíc...“ myslí si zpěvačka, která podle svých vlastních slov u psaní tohoto textu na sociální sítě pláče jako želva.

„Přestože jsme všichni tušili, že jeho zdravotní stav není ideální, věřili jsme, že to Kája dá!!! Jako vždycky všechno… Přes veškerou péči lékařů, milující a úžasně pečující ženu Ivanku, lásku a podporu celé jeho rodiny a spousty dalších lidí, a jeho enormní chuť žít, tak to poprvé nedal... Odešel.“

„Kájo, moc mě mrzí, že už vám nikdy neřeknu naši uvítací větu: ‚Nebe se otevřelo, slunce mého života se objevilo.‘ Vy jste opravdu slunce a pro spoustu z nás jste neodešel a nikdy neodejdete… Máme vás totiž v srdcích. Kájo, šťastný let do nebe! Jsem šťastná, že jsem vás mohla poznat. Nikdo není jako vy,“ zdůrazňuje představitelka muzikálové Evity nebo Fanny ve Funny Girl.

Také připomíná, že smrt si přišla i pro jejího dalšího známého: „trenýrkového krále“ Petra Vlasáka (†44), který zesnul pouhý jeden den před svými narozeninami. „Včera odešel i Péťa Vlasák, upřímnou soustrast celé jeho rodině, tak si tam nahoře, pánové, udělejte mejdan. Do háje, tohle jsem nikdy nechtěla psát... Je mi to strašně líto... Život není spravedlivej.“ Chcete celou knihu o Karlu Gottovi? Koupit ji můžete na online iKiosek – vaší eshop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

VIDEO: Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu 

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu Blesk TV

Fotogalerie
45 fotografií