Společně každý rok sbírali Zlaté Slavíky jak na běžícím páse. Letité přátelství, vzájemná pokora a spolupráce dala vzniknout nejednomu společnému duetu. Když se spojily tak dva velké hlasy, jako je Lucie Bílá a Karel Gott, vzniklo vždy nezaměnitelné dílo, které lze řadit k českému národnímu bohatství. K těmto klenotům se řadí například jejich poslední společný hit s příznačným názvem Na křídlech slavíků, který stihla Lucie s Karlem vydat na podzim loňského roku. Jen několik měsíců před tím, než se nemoc krve zvrhla v osudovou leukemii.

I když se vědělo, že Karel Gott trpí akutní myeloidní leukemií a vyhlídky na léčbu nejsou nijak zvlášť příznivé, nikdo si nechtěl připustit to nejhorší. Bohužel, stalo se, a sta tisíce, možná miliony obdivovatelů i kolegů z branže nemůžou uvěřit, že už Slavík není mezi námi. Smutek od úterního rána pohltil i Lucii Bílou.

„Slova jsou zbytečná, mám v sobě neskutečné prázdno a myslím, že nejsem sama. Podle mě, Karel Gott nebyl lhostejný nikomu v naší zemi. Všichni ho máme v srdci, všichni ho máme pod kůží, ať jsme chtěli, nebo nechtěli,“ řekla Lucie Bílá v Mimořádných Zprávách televize Prima.

„S Karlem Gottem odchází doba, která se nikdy nevrátí. Byla to ikona, legenda, úžasný člověk, báječná hvězda, nenahraditelná bytost. Karel by mně asi rozuměl, dnes mám koncert ve Zlíně, ale zpívat musím, protože ty lidi nepošlu domů, ale jednoduchý to nebude, protože mám v sobě bolest, která je nepopsatelná. Je to těžký, je to informace, se kterou se všichni budeme dlouho srovnávat. Děkuju, Kájo, za všechno,“ dodala Zlatá Slavice s tím, že po vzoru Gotta ani v tento smutný den nezklame své fanoušky a dorazí na smluvený koncert. Chcete celou knihu o Karlu Gottovi? Koupit ji můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce. 

VIDEO: Smutek na Bertramce: Před Gottovu (†80) vilu nosí lidé květiny a svíčky

Video
Video se připravuje ...

Smutek na Bertramce: Před Gottovu (†80) vilu nosí lidé květiny a svíčky David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
55 fotografií