Je to velká, obrovská ztráta,“ zněla první slova očividně zdrcené Heleny Vondráčkové. Právě ta byla nejspíš jedním z posledních lidí (kromě rodiny), která měla možnost se s mnohonásobným Slavíkem setkat. „Ještě před pár dny jsem u něj byla, připravovali s Ivankou svou knihu a chtěli po mně nějaké fotky. Strávila jsem s nimi asi 4 hodiny,“ řekla nám zpěvačka.

Hrozně příjemně mě Karel překvapil, přijal mě s úsměvem a snažil se být aktivní, ale brzy se unavil. Neodcházela jsem z toho setkání s jasnou myslí, ale doufala jsem, že to přeci jen vybojuje. Byl to úžasný bojovník,“ uzavřela smutně povídání o Karlu Gottovi.

"Ta zpráva pro mne byla dnes ráno opravdu bolestivá. Dovedu se vžít do situace celé jeho rodiny - jak Ivanky, tak holčiček, které s ním neustále byly. Pro všechny lidi u nás i v zahraničí je to velká ztráta. Ztráta báječného člověka, vynikajícího zpěváka a kolegy. Já na něj vzpomínám a budu vzpomínat s láskou. Byl to velmi hodný, citlivý člověk, vždy ochoten pomoci komukoliv, kdo byl v nesnázích. Je mi to velmi líto. Vzpomínám na všechna naše společná vystoupení, ať to byly koncerty, televizní pořady... Bude mi velmi chybět!" napsala Vondráčková ve svém prohlášení zaslaném ČTK.

V knize nazvaná Náš Karel!, ve které před Gottovými osmdesátými narozeninami společně dalšími osobnostmi vzpomínala na nejpopulárnějšího tuzemského zpěváka také Vondráčková. Při té příležitosti uvedla, že radila jeho budoucí manželce Ivaně vhodnou taktikou, kterak dovést Gotta k oltáři.

Chcete celou knihu o Karlu Gottovi? Koupit ji můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

Video
Video se připravuje ...

Smrt Karla Gotta (†80): Speciální vydání magazínu Lesk o jeho životě a nemoci Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
52 fotografií