Z Prahy měl ve středu ráno, několik hodin po zpěvákově skonu, miliardář Leon Tsoukernik (46) přepravit Ivanu a její dvě dcery Charlotte Ellu (13) a Nelly Sofii (11) do jedné ze svých nemovitostí na západě Čech. Právě odtud Ivana řeší s Prahou organizaci posledních rozloučení se svým zesnulým mužem.

Sám král kasin Tsoukernik ovšem o své štědrosti mluvit nechtěl. „Nebudu ohledně mého kontaktu s rodinou Gottových cokoliv komentovat,“ napsal už ve čtvrtek k informacím, že to byl právě on, kdo Gottovy odvezl z metropole.

Ovšem všechno ukazuje na to, že se jednalo o naplánovanou akci, o níž pravděpodobně Mistr před svou smrtí věděl. Možná to byl i jeho nápad, jelikož si jistě přál, aby jeho »holky« mohly být v klidu se svým zármutkem. Přece jen to by ve vile na Bertramce, kde se denně schází davy fanoušků a pokládají na chodník před dům květiny, svíčky a další vzpomínkové předměty, nebylo možné.

V Praze ji tak v osobních jednání kvůli poslednímu rozloučení zastupuje právník, vdova je však neustále na telefonu a vše s ním konzultuje. Též kondolence od kamarádů se snaží neponechat bez reakcí. Naposledy měla být ve čtvrtek online na svém telefonu ve 23 hodin a 23 minut, tedy je jasné, že má nyní řadu starostí a vyřizování.

Zatím se ale neví, kdy se Ivana Gottová hodlá do Prahy vrátit. Pravděpodobně již po tomto víkendu, jelikož začátkem proběhne velká porada k sobotní zádušní mši. Tu kardinál Dominik Duka (76) bude v sobotu 12. Října sloužit v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. „Přesnější obrysy budou známy v úterý 8. října dopoledne,“ dodal k tomu v pátek mluvčí pražského arcibiskupství Stanislav Zeman.

Proč u Leona?

Leon Tsoukernik byl blízkým přítelem zesnulého Mistra. Ten byl u Leona častým a vítaným hostem a zpíval v jeho kasinu na Rozvadě o silvestrovských půlnocích. Také v miliardářově luxusním sídle v západních Čechách, kam je to jeho vrtulníkem jen několik minut letu, si Slavík mnohokrát užíval.

Tsoukernik má totiž na přísně střeženém pozemku i soukromý heliport. A také dva rybníky, golfové hřiště a hangár plný drahých aut a moderního umění. V samotné vile visí na zdech originály obrazů od Picassa, Zrzavého, Špály, Lady a možná i Gotta, který kromě zpívání také maloval.

VIDEO: Chinaski zavzpomínali při koncertě na Karla Gotta

Video
Video se připravuje ...

Chinaski zavzpomínali při koncertě na Karla Gotta Martin Přibyl

Fotogalerie
143 fotografií