Mistrova smrt tak zasáhla celou rodinu Havránků. „Brečela jsem, když jsem se to dozvěděla. Karla jsem znala přes tátu. Byl to slušný a férový člověk. Tatínek ho znal celý život, už od doby, co začal zpívat ve Vltavě. Otec tenkrát dělal taxikáře, tak se potkávali. Já ho poznala osobně, až když mu začal dělat řidiče,“ řekla Blesku dcera Oldy Havránka Dagmar (56).

Její otec si přátelství s Gottem velmi vážil. „V životě o něm neřekl křivé slovo. Naopak. Zbožňoval ho, doslova by pro něj dýchal. Byl to totiž strašně slušný a vstřícný člověk. Často jsem na otce čekala, když jezdil v noci z koncertů. Popisoval mi, jak Karel dal každému podpis. Nechtěl žádného fanouška zklamat, nikoho neodbyl,“ připomněla Dagmar Havránková, jak moc si Mistr fanoušků vážil.

„Vzpomínám si, jak jsem jela s ním, s tátou a panem Adamem do Ústí na koncert. Celou cestu vyprávěl Karel v autě historky, kterým jsme se smáli. Byl velmi společenský, příjemný a noblesní,“ dodala Havránková. Podle jejích slov už Karlu Gottovi nebylo v poslední době dobře. „Byl vyčerpaný. Nemoc se na něm podepsala a nešlo před ní utéct,“ dodala smutně.

VIDEO: Gottův tajemník: Sundával jsem mu i ponožky, čas mu zkrátily mobily!

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Gottův tajemník: Sundával jsem mu i ponožky, čas mu zkrátily mobily! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
30 fotografií