+++ V úterý večer, krátce před půlnocí, zemřel zpěvák Karel Gott (†80). informace se na veřejnosti objevila ve středu v 10:13 a celý den jsme pro vás veškeré dění sledovali online.

+++  „S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera, krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci, opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny,“ zazněla první slova Ivany Gottové, která se objevila i na oficiálním webu zpěváka.

+++ Slavní kondolovali. Milenka Alice Kovácsová zveřejnila citát o smrti, zpěvačka Anna K.zase tvrdila, že se modlila, aby Slavík netrpěl.

Česko v šoku po smrti Karla Gotta
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
 
20:40
3. 10. 2019

Vážení čtenáři, ONLINE přenos z druhého dne po smrti legendárního zpěváka Karla Gotta (†80) je pro dnešek u konce. Další zajímavé informace o úmrtí Slavíka najdete jak v zítřejším tištěném vydání deníku Blesk, tak i na webu Blesk.cz.

 
20:34
3. 10. 2019

Jak zprávy o smrti táty vzala jeho nejstarší dcera Dominika Gottová? A jak s Mistrem vlastně vycházel její muž Timo Tolkki? O tom si můžete přečíst v samostatném článku ZDE.

 
20:27
3. 10. 2019

„I u nás v Havířově vzniklo na náměstí pietní místo, kde lidé zapalují svíčky a pokládají květiny a vzpomínají na MISTRA. V našich srdcích zůstane pan Gott navždy a jeho písničky nás budou dál provázet životem, budou nás těšit a dodávat nám sílu a optimismus,“ napsala nám čtenářka Blesku Jarka Bernatíková z Havířová a zaslala fotografie. „Všechny nás zasáhla zpráva o úmrtí Karla Gotta. I když byl vážně nemocen, nevěřili jsme, že odejde tak rychle. U nás doma jsme byly jeho fanynkami všechny 3, já -babička, moje dcera a v neposlední řadě i malá, šestiletá vnučka Sarinka. Ta si, jak říká, Kájovy písničky, ráda prozpěvuje," dodala paní Jarka.

 
20:22
3. 10. 2019

„Doufám, že naše setkání zanechá také dojem a že nakonec na ty příští půlkulatiny se tady zase uvidíme. A ještě lepší – na příští kulatiny. Nechci to přehánět, ale co kdyby. Kdyby to vyšlo, byl bych rád,“ připomněl TopStar Gottova slova u příležitosti jeho 80. narozenin. Bohužel osud tomu chtěl jinak...

 
20:19
3. 10. 2019

„Já si ho pamatuju, když ještě kouřil a nezdráhal se vypít víc, než normální člověk snese. A byla s ním neskutečná legrace,“ zavzpomínal zase pro Primu Petr Janda, který prý Mistra zažil i pořádně rozparáděného.

 
20:17
3. 10. 2019

„Lidi jako Karel Gott a Václav Havel vlastně nikdy neumřou, protože to dílo je tak bohaté. U Karla Gotta jsou to takové spousty materiálů a jeho písničky tady budou pořád s námi. Až do konce našich životů bude Gott pořád s námi, i když ne fyzicky," promluvil pro primácký TopStar Michael Kocáb.

 
20:01
3. 10. 2019

Informaci o tom, že státní smutek připadne na sobotu 12. 10., potvrdil podle iDnes.cz i premiér Andrej Babiš. Vlajky budou spuštěny na půl žerdi a mohou být zrušena i nějaká sportovní utkání či divadelní představení.

 
19:57
3. 10. 2019

Ani slovenští kolegové nezapomněli... „On byl výjimečný talent, jeden z milionu,“ uvedl na adresu Gotta pro TV Nova Jožo Ráž. „Kluci, rituály jsou důležité, dáme si tankové pivo, oběd, pokecáme, filozofie a historie a pak se šlo pracovat. Naučil nás život si i užívat, vzpomínal také Igor Timko.

 
19:53
3. 10. 2019

Zpěvačka Dara Rolins, která s Gottem nazpívala duet Zvonky štěstí, má o důvod víc ke smutku. Kromě Karla přišla také o bývalého partnera Petra Vlasáka, který zemřel na rakovinu. Jak Dara popsala své pocity, si můžete přečíst ZDE

 
19:42
3. 10. 2019

Jak zaznělo ve zpravodajství TV Nova, po Karlu Gottovi by se mohl přejmenovat pražský most z Masarykova nábřeží na Slovanský ostrov. Další variantou je zprovoznění zpívající fontány s písněmi Karla Gotta.

 
19:37
3. 10. 2019

Poté, co Ivana Gottová uveřejnila první informace o posledním rozloučení se svým mužem, vyrojily se zmatky, kdy bude vyhlášen státní smutek. Jelikož v pátek 11. 10. od 8:00–22:00 proběhne v Paláci Žofín na Slovanském ostrově veřejné rozloučení. Posléze proběhne v sobotu 12. 10. od 11:00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě zádušní mše. Právě sobota se také podle informací TV Nova stane dnem státního smutku.

 

 
19:30
3. 10. 2019

Co měla s Gottem společného první královna krásy Ivana Christová? Možná se budete divit, ale vyváděli spolu dost skopičin. Více se dozvíte v samostatném článku ZDE.

 
19:20
3. 10. 2019

Srdce nehasnou je nyní jednou z nejposlouchanějších písní. Všichni si tak chtějí znovu připomínat duet Gotta s dcerou Charlotte Ellou. Stoupá ale hodnota v podstatě všeho, co se Gotta  týká – například jeho obrazy či knihy o jeho životě.

 
19:17
3. 10. 2019

Gottovi sousedé z Bertramky vzpomínají nejen na zesnulého slavíka, ale myslí teď i na jeho fenku zlatého retrívra Stellu, které bude její páníček také jistě chybět. Podle místních pejskařů ale Stella občas Gottovým utíká. „Uteče, ale vždycky se vrátila,“ uvedl pro FTV Prima majitel yorkshirského teriéra s tím, že občas fenka zaběhla až na náměstí. To potvrzuje i další sousedka, která nemůže zapomenout, jak ji Karel kdysi obětavě svezl autem. „Ono se říká jaký pes, takový pán,“ naznačila, že Gott měl zlaté srdce, stejně jako má jeho fenka.

 
19:11
3. 10. 2019

Co bude pojmenováno po Karlu Gottovi? Pražský primátor Zdeněk Hřib už vyzval komisi, aby vytipovala daná místa s tím, že ideální by byla Praha 5, která pro něj byla osudná. Ta by ráda po Mistrovi pojmenovala novou obřadní síň, která by měla vzniknout do dvou let, jak zaznělo ve zpravodajství FTV Primy. Jedná se o objekt bývalé mateřské školky, kde je zatím centrum následné péče. Na místě by mohla být i příjemná kavárna.

 
19:00
3. 10. 2019

Vzpomínkami na Mistra se pochlubila také modelka Jitka Nováčková. „Tak si říkám… každého z nás s Mistrem spojuje nějaká vzpomínka. Vzpomínka na Trezor a naše taneční kreace na parketě nebo třeba na romantickou večeři při svíčkách a v rádiu znějící píseň ‚Když muž se ženou snídá‘. A nakonec přeci každý chce ‚Být stále mlád‘.

‚Kupte mi k Vánocům knížku o Gotťákovi,‘ říkala babička každý rok. Všichni už jsme věděli. Barvu na vlasy v odstínu R4 a knížku Karla Gotta. Když jsem pak v roce 2011 přijela z akce v Rakousku, kde jsem ho potkala osobně, mířila jsem rovnou povyprávět babičce: ‚Měli jsme volný den, a tak jsme se společně všichni procházeli po městě. Tolik vtipů, co zná, bavil celý stůl. Nedivím se, že ho milují všechny generace. Je úžasný.‘ ‚No vždyť já to dávno vím,‘ odpověděla mi smějící se babička, která vůbec nebyla překvapená. ‚Šli jsme i do cukrárny, miluje dorty a…‘ ‚Já vím,‘ smála se.

Asi dva roky nato jsem babi vzala na jeho vystoupení v Budějovicích. Poprvé byla na festivalu. A zpívaly jsme obě, byly jsme dobrá dvojka. Dneska ráno jsme si do telefonu zaslzely. Byla jsem bohužel první posel smutných zpráv. Měla jsem možnost Mistra potkat jen jednou. Ale za to opravdově. Děkuji Vám za nezapomenutelné setkání.“

„Vyjadřuji upřímnou soustrast paní Ivaně, holčičkám, celé rodině. Budete nám chybět. Nám, celému Česku,“ dodala také na instagramu blondýnka.

 
18:47
3. 10. 2019

„Veřejnost bude moci přijít uctít památku mého muže v pátek 11. 10. od 8:00–22:00 hodin do Paláce Žofín na Slovanském ostrově. V souladu s vůlí mého manžela a po předchozím jednání s Arcibiskupstvím pražským se bude konat zádušní mše a bude ji sloužit kardinál Dominik Duka, arcibiskup pražský. Tato se uskuteční pro pozvané hosty v sobotu 12. 10. od 11:00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě, uvedla vdova Ivana Gottová na oficiálních stránkách KarelGott.com. Celé její vyjádření si můžete přečíst ZDE.

 
18:40
3. 10. 2019

„Byl součástí mého života od doby, kdy chodil za mým dědečkem, který mu spravoval auta. To mi bylo asi pět šest let. Bral si mě na klín a já ho nutila, aby mi zpíval Kávu si osladím a podobně. Možná z toho vznikla touha udělat s tímhle slavným zpěvákem rozhovor,“ vzpomínala redaktorka Michaela Remešová v rozhovoru pro Studio Blesk. Co dalšího o Gottovi, s nímž spolupracovala přes 25 let, prozradila? To si můžete přečíst v samostatném článku!

 
18:22
3. 10. 2019

Web Extra.cz přišel s tvrzením, že vdova Ivana Gottová se chce alespoň na čas přestěhovat do Spojených států. V cizině už má dokonce hledat školy pro své dvě dcery Charlotte Ellu a Nelly Sofii.

 
18:10
3. 10. 2019

„Děkuju, že jsem se s Vámi mohla setkat,“ vzkázala slavíkovi na instagramu také moderátorka Novy Tereza Juščíková.

 
17:50
3. 10. 2019

„Nebylo lepšího… Mistře, bylo mi ctí... první desky, co mé malé ruce držely.... jsem vděčná za každou větu,“ vzkázala návrhářka Beata Rajská na instagramu. „Karle, děkuji za vše,“ dodala.

 
17:40
3. 10. 2019

Na Mistra a mnohonásobného slavíka zavzpomínal také partner jeho kolegyně Lucie Bílé Radek Filipi. Na sociální síti sdílel smutný příspěvek, ovšem beze slov. Pouze s černým srdíčkem a fotografií svíčky v rukou.

 
17:30
3. 10. 2019

„Už to nikdy nebude jako dřív… odešel člověk, který pojil náš národ dohromady,“ napsala na sociální síti modelka Renata Langmannová.

 
17:20
3. 10. 2019

Kondolencí a nejrůznějších vzkazů celebrit pěvecké legendě stále přibývá. Kdo všechno už zveřejnil společnou fotku s Mistrem? Podívejte se v naší galerii!

 
17:10
3. 10. 2019

„U některých lidí máte pocit, že jsou nesmrtelní… a oni bohužel nejsou,“ posteskla si herečka Míša Maurerová na instagramu. „Karel Gott byl pro mě vždycky synonymem dokonalé profesionality, a i když jsem nikdy nebyla jeho skalní fanynka, dneska si budu hrát a zpívat všechny jeho hity,“ přiznala.

 
17:00
3. 10. 2019

Krásná slova na adresu kolegy pronesl i textař Jan Krůta. „Karel byl rytíř pop music. Všechna čest. Karel byl uctivý, uvedl podle ČTK Krůta. „Myslím, že i on by vyšel z domu na Bertramce a rád a s respektem a úctou pozdravil lidi, kteří mu přinesli růži a zapálili svíčku, dodal.

 
16:50
3. 10. 2019

„Můj tatínek je mi velkým životním vzorem a to i proto, že o většině lidí mluvil vždy dobře a s respektem. Nemusel, ale vždy byl pravý gentleman. Nikdy mi však nedával za příklad sebe. Pokud o někom mluvil s obrovskou úctou a respektem, pak to byl Karel Gott,“ uvedl v dojemném vyznání na instagramu rybář Jakub Vágner s tím, že k němu a dalším tehdejším hvězdám v dětství velmi vzhlížel. A tahal je za kalhoty, „když si povídali s tátou a se mnou ne,“ přiznal.

„A tak, když dnes vzpomínám, jak jsem Karla Gotta za ty kalhoty tahal, je mi moc smutno. Naposledy jsem jej viděl na oslavě tatínkových narozenin v Lucerně. Tehdy jsem celý večer moderoval s Miroslavem Donutilem a Karel Gott přišel tatínkovi popřát. Následně na pódiu nemluvil jen o tatínkovi, ale i o mně a mém životě. Mluvil krásně a s respektem, který ani nevím, jestli jsem si zasloužil. A tehdy jsem si to uvědomil. Karel Gott byl pro mě vždy životní inspirací a provázel mne životem mnohem více, než jsem vůbec tušil. Karel Gott pro mě byl, je a vždy bude světlem, které vedlo nejen mě, ale i celý náš národ,“ pokračoval syn Karla Vágnera s tím, že někteří lidé jsou nenahraditelní a Mistr patřil právě mezi ně.

„Dnes jsem plakal, bolelo mě srdce a nešlo s tím nic dělat. Vím, chlapi nepláčou. Jen jsem si ale uvědomil, že tatínkovi těch přátel už moc nezbývá... Karel Gott svým životem rozhodně neproplouval. Žil ho a žil i pro nás všechny. Rozdával celého sebe a radost celé naší zemi. Bylo mi ctí,“ dodal rybář s tím, že pokud by měl někdy děti, bude jim o zpěvákovi vyprávět.

 
16:40
3. 10. 2019

Ani Markéta Konvičková na Karla na sociálních sítích nezapomněla. „Když mi před dvěma lety volal management Karla Gotta, jestli nechci hostovat na jeho koncertě v O2 areně, že si mě pan Karel Gott vybral jako jednoho ze tří hostů, myslela jsem si, že si ze mě někdo dělá legraci… To byl prostě splněný sen! Můj obrovský vzor a já se stala hostem několika jeho koncertů…“

„Chci říct, že si nesmírně vážím, že jsem se s panem Gottem mohla setkat osobně, zazpívat si s ním a stát na jednom pódiu. Ta pokora a půvab, jeho hlas a elegance… Ach. DĚKUJEME, MISTŘE! Posílám sílu a klid celé rodině a nejbližším,“ dodala u jejich společné fotky z koncertu.

 
16:35
3. 10. 2019

Ke Gottovi se vyjádřil také hokejový bůh Jaromír Jágr. „Můj názor je, že Karel Gott na rozdíl od většiny z nás naprosto přesně věděl, jaké je jeho poslání. A maximální možnou měrou ho pro nás naplnil,“ uvedl pro iSport.cz. Proč o něm řekl, že byl vyvolený? To a ještě více si můžete přečíst v celém rozhovoru

 
16:25
3. 10. 2019

Na instagramu vzdal hold Mistrovi také Pavol Habera. „Karle, děkuji za společné chvíle! Bylo velmi příjemné Vás poznat, promluvit si, smát se s Vámi a občas si i zazpívat. Odpočívejte v pokoji, Karle! Upřímnou soustrast celé rodině!“

 
16:20
3. 10. 2019

„Divadlo Broadway a jeho producenti Oldřich Lichtenberg a Michal David vyjadřují upřímnou soustrast rodině Gottových, objevilo se na oficiálním facebookovém profilu pražského divadla, v němž býval kdysi Karel častým hostem. V muzikálu Tři mušketýři dokonce ztvárnil na předtočeném materiálu spisovatele Alexandera Dumase.

 
16:15
3. 10. 2019

„Slova nestačí… vzpomínáme… s úctou Vašek, David, Aleš,“ napsal na instagramu moderátor Aleš Lehký k úmrtí Karla Gotta a promluvil tak i za celou skupinu Lunetic. Ovšem nezdárného bývalého člena Martina Kociána přece jen raději vynechal.

 
16:10
3. 10. 2019

Zatímco většina hvězd i fanoušků pláče, najdou se i tací, kdo se snaží na odchodu legendárního zpěváka vydělat peníze. Krátce po oznámení Gottovy smrti se na internetových bazarech hemží nabídky speciálních bankovek s Karlovou podobiznou vydaných u příležitosti jeho 80. narozenin. Prodávající pamětihodné bankovky nabízejí za horentní sumy, které se podle TN.cz pohybovaly od 14 do 18 tisíc korun.

 
16:05
3. 10. 2019

„Prosím vás, je to normální, takhle koukat na zprávy? Srdce nehasnou,“ napsal ve středu večer na facebook zpěvák Milan Peroutka a ukázal fotku, na které má uslzené oko. Natolik ho smrt Slavíka zasáhla. Pochlubil se též společnou fotkou s Mistrem z doby účinkování v show Tvoje tvář má známý hlas a přiznal, že nedávno měl tu čest zazpívat Karlovu píseň Lady Carneval. Krátkým videem z vystoupení se s Gottem rozloučil.

 
16:00
3. 10. 2019

„Kultura nezná hranic. Co se týče vzpomínky na Maestra, platí to dvojnásobně. Moje generace vyrůstala na jeho písních pro děti. Doprovázel nás středním věkem. I když fyzické tělo odešlo, jeho duše zůstane v jeho písních a v nádherném hlase, uvedla podle ČTK slovenská ministryně kultury Ľubica Laššáková.

Ta uvedla, že by se ráda zúčastnila oficiálního posledního rozloučení s Mistrem. Také na českém velvyslanectví v Bratislavě vyjádřila soustrast zápisem do kondolenční knihy. „V momentě, kdy bude tato kniha uzavřena, její obsah se zabalí a předá se rodině. Toto je věc, kterou dostává rodina jako vyjádření soustrasti, vysvětlil novinářům český velvyslanec na Slovensku Tomáš Tuhý.

 
15:55
3. 10. 2019

„Milý Karle, byl jsi pro mne inspirací a vzorem. Děkuji za každé naše profesní a osobní setkání. S úctou a láskou na Tebe budu vzpomínat,“ napsal na instagramu zpěvák Pavel Vítek a připojil fotky se Slavíkem.

 
15:49
3. 10. 2019

Herec Martin Dejdar alias Ozzák z nováckého sitcomu Comeback se na sociální síti pochlubil originálním věnováním od Karla Gotta.

 
15:44
3. 10. 2019

Zpěvák a skladatel Marek Ztracený, který je autorem titulní písně posledního studiového alba Karla Gotta Ta pravá, lituje, že s nejpopulárnějším tuzemským zpěvákem nespolupracoval už dříve. Album Ta pravá vyšlo loni v červnu a už v době křtu 26. června v pražské Malostranské besedě bylo držitelem zlaté desky za půlmilionový obrat při prodeji. Nejslavnější český zpěvák populární hudby v úterý před půlnocí podlehl akutní leukémii, bylo mu 80 let. Ztracený si ze setkání s ním odnesl osobní zkušenost, že čím víc je člověk úspěšný, tím je pokornější a vlídnější.

Jsem z toho mimořádně smutný, i když to člověk nějakým způsobem čekal. Karel byl skvělý člověk, vždycky pozitivní a i přes svůj úspěch byl takovým úkazem lidskosti. Není žádný jiný zpěvák, ke kterému bych takhle vzhlížel. Jeho život byl krásný a bohatý, to, co dokázal, je neskutečné. Jediné, co mě mrzí, je, že se ty naše cesty nepropletly dříve, protože jsem přesvědčený, že by ještě vznikly velké věci, řekl dnes ČTK Ztracený.

 
15:39
3. 10. 2019

SLEDUJTE S BLESKEM PŘÍMÝ PŘENOS! CO SE AKTUÁLNĚ DĚJE NA BERTRAMCE?

 
15:34
3. 10. 2019

Autorka Gottova životopisu: Dal mi mobil na všechny svoje milenky!

 
15:30
3. 10. 2019

Na Karla Gotta vzpomínají i v čínské restauraci v Hostivicích, kde Slavík kdysi zanechal pochvalný vzkaz s úsměvnou kresbou.

 
15:24
3. 10. 2019

Právník a freelancer Tomáš Tyl věří, že Karel Gott mohl být prezidentem: „Mluvil jsem s mámou. Ročník 1956, táta taky, oba si prodělali rakovinu. Oba Karla Gotta tedy vnímají ještě hlouběji než já, byl s nimi 60 let, když překonal první rakovinu, radovali se s ním a dával jim naději i touto cestou. Táta je od včerejška zaražený, smutný, máma je rozhozená. Včera večer se na Gotta na ČT nedívali, nebyli toho schopni. Truchlí, zcela od srdce a vážně truchlí.
A já si tak od rána říkám srdce... Hmmm... Byl to Václav Havel, kdo zcela cíleně budoval corporate identity Pravdy & Lásky, a. s., přimalováváním srdíčka ke svému podpisu. Dnes bychom řekli, že vytvářel brand  značku. Není na tom nic zvláštního a ani ne špatného. Teda kdyby se z toho nestal kult...
Výtvarník David z toho udělal Srdce nad Hradem, při Havlově úmrtí ze svíček vytvořili Srdce pro Václava Havla, pak už ta srdce byla a dodnes jsou na ‚náměstí Václava Havla (piazzeta Národního divadla), z Laviček Václava Havla, na nichž jsou stejná srdce, se stala masová produkce... Účtenku támhle na kase u té paní... A je to krůček ke kultu, kdy Peszynski a Van Gemund udělali molitanové srdce, které od té doby jako fetiš tahají všichni, kdo si myslí, že by měli sedět na Hradě, akorát je tam teda nikdo nezvolil... Hilšer, Fischer, ta divná slečna v ušance, co stává na Staromáku a má na sobě vlajky a odznáčky Ukrajiny... Občas na to srdce přišpendlí třeba fotku Angely Merkelové, aby bylo jasný, koho měl Václav v srdíčku...
A já najednou koukám kolem sebe a vidím tisíce lidí, co opravdu truchlí. Truchlí za odchod Mistra. A všichni se shodnou, že je Karel Gott chytil za srdce. A že hluboce, přímo do srdce, je zasáhlo jeho úmrtí.
A v duchu si říkám, že můžeš stůj co stůj budovat brand a corporate identity, kdy Ti pak dají státní pohřeb a lavičky za 300 tisíc, ale jak ve skutečnosti velký jsi, když jen pracuješ, něco dokážeš, jsi s lidmi a pak ti samí lidé na ulicích brečí, že jsi umřel. A mají Tě v srdci. Ne v tom, co si maluješ ke jménu...
P.S.: Víte, proč Karel Gott nebyl prezidentem? Protože nekandidoval. A víte, proč nekandidoval? Protože věděl, že to, co dělá, dělá dobře, a bude užitečnější tam, kde je. Aneb jak již v roce 2015 kázal Mons. Piťha: Buďte pravdiví, poznejte, kdo jste a kde stojíte, a tam konejte, co máte na tom místě konat.“

 
15:17
3. 10. 2019

Předseda městské organizace ČSSD v Plzni Michal Chalupný by chtěl po plzeňském rodákovi Karlu Gottovi pojmenovat divadlo otevřené před pěti lety, které nese název Nové divadlo. O svém návrhu chce jednat se spolustraníky na mimořádném zasedání okresního předsednictva strany. Věc chce se stranickými kolegy probrat co nejdříve, aby ji mohl případně předložit už na říjnovém jednání městského zastupitelstva, řekl dnes Chalupný ČTK. Primátor Martin Baxa (ODS) zatím tyto úvahy nechce komentovat. 

 
15:12
3. 10. 2019

Olomoučané podepisují kondolenční knihu v budově krajského úřadu. Mezi mnohými i žurnalista Jan Kolečkář.

 
15:04
3. 10. 2019

Tomio Okamura: „Včera každý, kdo poslouchal písničky Karla Gotta, měl smutný pocit, že odešel blízký člověk, který několik generací provázel životem a dával jim radost a léčil svými písničkami smutek. Přesto je dnes nutné respektovat, že Karel Gott patřil v první řadě své rodině. Jak bude vypadat rozloučení, nesmí být věcí rozhodování politiků, ale především a výhradně jeho nejbližších. Respektujme bolest a smutek rodiny. V otázce pohřbu musí být zásadní jejich názor a přání. Národní umělec nesmí znamenat znárodněný umělec, tak buďme citliví k jeho rodině a hlavně poslouchejme jeho písničky, které dál budou zahánět smutek,“ vyjádřil se na facebooku k otázce státního pohřbu Karla Gotta předseda SPD.

 
14:53
3. 10. 2019

Pražská konzervatoř, kde Slavík v 60. letech studoval, zřídila 3. října 2019 u své hlavní budovy za Rudolfinem v Praze pietní místo k uctění památky Karla Gotta.

 
14:48
3. 10. 2019

María Vepriková (49) zapaluje svíčku u Gottovy lípy v Újezdu u Sv. Kříže na Rokycansku.

 
14:43
3. 10. 2019

Na jabloneckém divadle visí u pietního místa vzpomínka na Karla Gotta.

 
14:38
3. 10. 2019

Zeman připomněl, že si s Gottem telefonoval u příležitosti zpěvákových narozenin. "Tehdy jsme se dohodli, že pozvu mistra Gotta, jeho paní a jeho dvě dcery do Lán. Bohužel nejdřív dostal zápal plic, potom leukemii. Je mi to nesmírně líto, byl to zpěvák, který spojoval mnohé a mnohé generace. To se téměř žádnému zpěvákovi nepodaří,“ řekl prezident podle ČTK.

 
14:34
3. 10. 2019

Nejenom všechna média, ale i lidé nedokážou posledních čtyřiadvacet hodin myslet na nic jiného než na Karla Gotta. Skon populárního pěveckého barda zasáhl všechny naprosto nečekaně. Mnozí se však rozhodli oblíbenému zpěvákovi vzdát hold na facebooku či instagramu. Vytvářejí tak fotomontáže, videa, citují texty jeho písniček (především tu poslední, tedy duet s dcerou Charlotte Ellou Srdce nehasnou), vypisují se se svými zážitky anebo skládají básně. Vybrali jsme pro vás ty nejdojemnější a na obrázky se můžete podívat do naší galerie.

 
14:29
3. 10. 2019

Vydavatelství Supraphon zřídilo ve výloze své prodejny na Jungmannově náměstí v Praze pietní místo k uctění památky zemřelého zpěváka Karla Gotta. Vyvěsili zde plakát, který nechali k této příležitosti vyrobit.

 
14:24
3. 10. 2019

Petra Janů na facebooku: „Odešel hodný člověk, který nikdy nikomu neublížil! Navíc obrovský profesionál, milující své posluchače. Nahoře mu ale smutno nebude. Je už tam spousta kamarádů. Je mi smutno...,“

 
14:20
3. 10. 2019

Herec a moderátor Petr Rychlý o Karlovi...

 
14:16
3. 10. 2019

„Je mi líto, že skonal K. Gott, veličina naší popové scény. Soucítím s pozůstalými a fanoušky. Myslím ale, že státní pohřeb je gesto, kterým si někdo chce jen upevnit politickou pozici. Je spousta významných osobností, kterým se této pocty nedostalo vzhledem k faktu, že je určen pouze pro státníky a státotvorné osoby... Bojím se dohlédnout do budoucna, až tento precedentní akt začne tvořit další podobné situace... Jsou určité věci, které by měly být a zůstat tabu a myslím, že ani sám Mistr by o tuhle ‚trachtaci‘ nestál...“ znějí pohoršená slova na facebooku hudebníka Míši Leichta.

 
14:08
3. 10. 2019

„Už před týdnem přišla Dominika se slzami v očích a říkala mi, že její tatínek umírá. Takže to teď očekávala. Zdrceně mi včera oznámila, že zemřel,“ řekl pro TN.cz manžel nejstarší Gottovy dcery Dominiky Timo Tolkki.

 
13:58
3. 10. 2019

Pieta pro Karla Gotta v Ústí nad Labem.

 
13:48
3. 10. 2019

Dnešní pieta pro Karla Gotta na Masarykově náměstí v Ostravě.

 
13:40
3. 10. 2019

Všechny lásky Karla Gotta. Kterým ženám se navždy zapsal do života? PŘIPOMEŇTE SI ZDE!

 
13:20
3. 10. 2019

Gottův tajemník dnes dopoledne ve studiu Blesku: Sundával jsem mu i ponožky, čas mu zkrátily mobily!

 
13:13
3. 10. 2019

VIDEO: Gott přezpíval hit Čau, lásko s Farnou! Poslechněte si, jak zpívá o umělé kyčli!

 
13:08
3. 10. 2019

Šéfredaktor Blesku Radek Lain vzpomíná na Karla Gotta (†80)! Jak vypadalo jeho poslední setkání se Slavíkem na Bertramce? VÍCE ZDE!

 
13:03
3. 10. 2019

Po celé republice vznikají pietní místa na počest Karla Gotta. Lidé nepřestávají přispívat do kondolenční knihy... Takto to nyní vypadá ve Slaném.

 
12:59
3. 10. 2019

„Mistr mistrů. Věčně zářivá hvězda, jejíž jméno, tvorba a stopa, kterou po sobě zanechal, opravdu neuhasnou. Život není o tom, jak dlouho tady jsme, ale co za sebou zanecháme. A to se panu Gottovi podařilo v tak neskutečném rozsahu... Inspirace ke skromnosti, pokoře, vděčnosti, pracovitosti i humoru. Velké díky za to, že někdo tak inspirativní nás všechny mohl v životě obohacovat a reprezentovat ve světě. Upřímnou soustrast celé rodině,“ napsala na instagram moderátorka a spisovatelka Eva Čerešňáková.

 
12:54
3. 10. 2019

Ve čtvrtek 3. října od 15:00 do 18:00 bude v Salonu Maryška na náměstí pietní místo ke vzpomínce na Karla Gotta. Lidé mohou připsat kondolenci, zapálit svíčku, položit květiny.

 
12:35
3. 10. 2019

Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu.

 
12:30
3. 10. 2019

Pietní místo s kondolenční knihou ve vestibulu Českého rozhlasu v Brně.

 
12:23
3. 10. 2019

Zpěvačka Anna K na instagramu o Gottovi a vlastním boji s rakovinou: „Vyskočila na mě tahle fotka,až mě zamrazilo.... Nikdy nezapomenu Kájo, na slova podpory, které jsem tehdy od Tebe slyšela při mém vlastním boji... Od malička jsem poslouchala Tvé písně v mém pokojíčku na gramofonových deskách... Pak vystupovala v Semaforu po boku Jiřího Suchého téměř dvacet let... Měla jsem tu čest se s Tebou setkávat už od dětství osobně a na ta setkání nezapomenu stejně jako na Tebe NIKDY! Je čas zapnout zase gramofon... je mi moc smutno jako miliónům lidí... Ivanko a holčičky... Upřímnou soustrast... Na shledanou Kájo....“

 
12:15
3. 10. 2019

Slovenskou popovou divu Daru Rolins potkaly ve středu rovnou dvě velké ztráty. Rakovině podlehla její bývalá láska a podnikatel Petr Vlasák a také Karel Gott, na kterého hluboce zavzpomínala na svém facebooku...

„Toto je ten moment, kdy se těžko hledají slova. Další slova po hromadě slov, co už i tak zazněla. Dvě smutné události za sebou. Odešli další dva lidé, kteří patřili do mého života. Jeden v den svých narozenin. Můj dobrý kamarád, bývalá láska, velký bojovník Petr Vlasák, navždy v mém srdci... A druhý, božský Kája. Je mi smutno, i když vím, že pocit štěstí a radosti z toho, že jsem Karla střetla, poznala, ‚zažila‘, je mocnější a o mnoho víc nezapomenutelný. Přeji si, aby den, kdy Karel odešel, byl pro mě, pro všechny, co ho milovali a hlavně pro jeho rodinu, jen okamžikem, který budeme schopní každým dalším dnem vnímat s menší bolestí a víc než v slzách na něho budeme vzpomínat s úsměvem. Ani dnes to ještě nedokážu... ale vím, že jeho život, talent, stopa, kterou po sobě zanechal, si zaslouží být oslavována, ne oplakávána. Karel Gott je nesmrtelný. Je to jeden z nejúžasnějších lidí, které jsem na své cestě životem střetla. Tuto sobotu by měl narozeniny můj tatínek. Karla jsem poznala, když jsme byla stejně stará jako moje Laura. Byl mým vzorem, trpělivým učitelem a upřímným nadšencem, pokud šlo o můj talent. Vždy mi extrémně lichotilo a vážila jsem si jeho obdivných slov na moji adresu. Dívala jsem se na něj jako na boha, můj druhý ‚hudební‘ otec. Přesně tak jsem ho vnímala. Pro malé děvčátko ve velkém světě showbyznysu byl jeho laskavý, otcovský přístup, pochvala, povzbuzení a nefalšovaná radost z každé mojí noty neskutečným hnacím motorem. Silnou motivací v odhodlání hudebně růst, být lepší, nezůstat jen dětskou hvězdičkou. Jsem mu vděčná za hodně. Moje láska a obdiv k tomuto člověku jsou nezpochybnitelné jako on sám. Děkuju.“

 
11:57
3. 10. 2019

Premiér Andrej Babiš ve čtvrtek dopoledne oznámil, že Karel Gott nebude mít klasický státní pohřeb, ale pohřeb se státními poctami, uvádí ČTK. „Budu se snažit, abych odpoledne sdělil veřejnosti aspoň datum konání a místo, kde by mu občané mohli vzdát čest, a ještě místo, kde bude oficiální rozlučka,“ řekl dnes Babiš novinářům. „Intenzivně na tom pracuji, včera (ve středu) jsem to řešil s rodinou, dneska se k tomu sejde nějaký menší tým lidí,“ doplnil.

Jaký je rozdíl mezi státním pohřbem a pohřbem se státními poctami, vysvětlil exkluzivně pro Blesk Jindřich Forejt ZDE!

 
11:47
3. 10. 2019

Gottův soused, moderátor Jakub Železný: Na místo smutku přivedl syna!

 
11:42
3. 10. 2019

Redaktorka Blesku s Gottem strávila přes 25 let! Co peprného o Mistrovi prozradila? To se dozvíte ZDE!

 
11:33
3. 10. 2019

Ohledně způsobu pohřbu Karla Gotta se jednání zatím neposunula, vláda čeká na stanovisko rodiny, řekl ČTK ministr kultury Lubomír Zaorálek. Státní pohřeb se bude s nejvyšší pravděpodobností konat příští úterý nebo středu.

 
11:29
3. 10. 2019

Na památku zemřelého zpěváka Karla Gotta vlála 3. října 2019 na zámku v Lánech státní vlajka na půl žerdi. Vlajky byly z rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana staženy v Lánech a také na Pražském hradě, na půl žerdi budou viset až do zpěvákova pohřbu. (zdroj ČTK)

 
11:24
3. 10. 2019

Pietní místo zřídilo dnes také vydavatelství Supraphon ve své prodejně na Jungmannově náměstí. Vyvěsili zde plakát, který nechali k této příležitosti vyrobit. Lidé už před výlohu začali nosit svíčky, řekl ČTK za vydavatelství Vladan Drvota. Další pietní místo zřídila pražská konzervatoř, kde Gott studoval. Ve středu sem přicházelo mnoho lidí, včetně cizinců. Pietní místo je u hlavní budovy za Rudolfinem, v ulici Na Rejdišti. Lidé sem mohou nosit květiny a zapalovat svíčky, uvedl ředitel konzervatoře Petr Čech.

 
11:20
3. 10. 2019

Byli jako oheň a voda, na veřejnosti vystupovali jako rivalové. Dlouho se štengrovali, „prali se“ o vítězství v anketě Zlatý slavík, holky však měli rozdělené, tak vzpomíná manželka Waldemara Matušky (†76) Olga na „soka“ Karla Gotta (†80), který zemřel před půlnocí 1. října 2019 obklopen rodinou. CELÉ VYJÁDŘENÍ ZDE!

 
11:11
3. 10. 2019

Na Bertramku se ve středu v podvečer dorazil rozloučit i moderátor Petr Suchoň: Kde s Gottem držel stráž? To se dozvíte ZDE!

 
11:06
3. 10. 2019

„Karel Gott obohatil Semafor po hudební stránce. My jsme ho angažovali jako jazzového zpěváka, ale záhy jsme zjistili, že má naprosto jedinečný hlas. A Jiří Šlitr toužil po hlasech, pro něž by mohl psát náročnější kompozice než jen popěvky a kuplety. Když jsme do revue Zuzana není pro nikoho doma napsali píseň Oči sněhem zaváté, moc jsme jí nevěřili, protože jsme pro ni neměli interpreta. Tak jsme ji dali jemu. A to, co s ní udělal, bylo naprosto úžasné. Vyletěl s ní z jednoho z posledních míst ve Zlatém slavíku až na samotný vrchol,“ uvedl pro server Novinky.cz textař, skladatel a ředitel divadla Semafor Jiří Suchý.

 
11:00
3. 10. 2019

Dnešní vydání deníku Blesk je speciálně věnováno Mistrovi Karlu Gottovi!

 
10:54
3. 10. 2019

Dojemný duet Gotta (†80) s dcerou trhá po smrti Slavíka rekordy! Loučil se s fanoušky? VÍCE ZDE!

 
10:50
3. 10. 2019

Jaroslav Těšínský, ředitel agentury Musica Bohemica, byl hostem čtvrteční Snídaně s Novou. „Všichni k němu měli velkou úctu a velký respekt. Všichni ho brali jako osobnost, která převyšuje všechny,“ řekl o Karlu Gottovi v tradičním ranním vysílání televize Nova.

 
10:42
3. 10. 2019

Na Gotta vzpomínají podle informací ČTK také v dejvickém divadle Semafor. Ve foyer mají od středy vystavenu jeho fotografii, u které jsou vypsána životní data a připomínka, že mezi lety 1963 až 1965 byl členem ansámblu divadla Semafor.

 
10:37
3. 10. 2019

Herečka Jitka Čvančarová dnes také vzdala hold zesnulému Karlu Gottovi.

 
10:33
3. 10. 2019

Jestli existuje nebe, bude Karel Gott rozdávat svým zpěvem radost dál...

 
10:24
3. 10. 2019

Karel Gott i po smrti dobyl svět: Píšou o něm v USA, Číně, Peru i Libanonu – VÍCE ZDE!

 
10:19
3. 10. 2019

O úmrtí Karla Gotta informuje také slovenský ekonomický list Hospodárske noviny. "Karel Gott: Dekády výsluní, pokořené rekordy v hudbě," hlásí deník na své titulní stránce. Dodal, že jako jedinému umělci v Česku a na Slovensku se Gottovi podařilo ještě v období socialismu dobýt Západ. (zdroj: ČTK)

 
10:15
3. 10. 2019

Státní pohřeb Karla Gotta: Co zatím vědí v katedrále svatého Víta? VÍCE ČTĚTE ZDE!

 
10:12
3. 10. 2019

Dlouholetý Gottův tajemník a manažer Jan Adam právě teď ve studiu Blesku!

 
10:06
3. 10. 2019

Ztráta Karla Gotta je minimálně srovnatelnou tragédií, jako když svět opustili další velikáni – Michael Jackson, Freddie Mercury nebo Elvis Presley. (zdroj: Leoš Mareš)

 
09:58
3. 10. 2019

Na oficiálním facebooku Karla Gotta přibylo pod novou úvodní fotkou od včerejšího odpoledne přes 11 tisíc komentářů vyjadřujících soustrast...

 
09:52
3. 10. 2019

Brňané od osmé hodiny ranní podepisují kondolenční listinu v budově Českého rozhlasu na Beethovenově ulici. Jako vůbec první přišel Jiří Panschab (56), velký Gottův fanoušek. VÍCE ZDE!

 
09:43
3. 10. 2019

"Karel Gott byl žijící legendou. Ačkoliv léta bojoval s mnoha zdravotními problémy, pokaždé se mu podařilo nad každou nemocí zvítězit," napsal list Plus Jeden deň. Dodal, že maestro sice odešel do uměleckého nebe, ale díky svým největším hitům bude nesmrtelný. Podle listu Gotta milovaly davy kvůli jeho pěveckému talentu a u politiků si získal sympatie schopností přizpůsobit se každému režimu. (zdroj: ČTK)

 
09:38
3. 10. 2019

Až se Ivana Gottová vrátí ze zahraničí, čeká na ni kromě celé další řady povinností i plná poštovní schránka...

 
09:34
3. 10. 2019

O Karlu Gottovi se ví, že by se pro druhé rozdal... Před sedmi lety například navštívil Marianku (13), která je kvůli nemoci upoutaná na invalidní vozík. I ona s maminkou včera ve Zlíně vzpomínala na vždy usměvavého a pozitivního Slavíka.

 
09:28
3. 10. 2019

Reakce slovenské zpěvačky a bývalé moderátorky SuperStar Tiny na úmrtí Karla Gotta...

 
09:24
3. 10. 2019

Lešek Wronka vzpomíná na Gotta, který mu byl na svatbě za svědka: „Pořád tomu nemůžeme veřit... Karel nám byl za svědka a ‚Pokaždé‘ a navždy budeme na něj vzpomínat...,“ napsal na instagram hudební producent.

Fotogalerie
124 fotografií