Pro mě to byl hrozný šok, když jsem to ráno zjistila. Vůbec se z toho nemůžu vzpamatovat. I když to člověk tak nějak věděl, tak na to není nikdy připravený. Všechno se mi to vybavuje s Waldou,“ řekla pro Českou televizi Olga Matušková, která žije na Floridě. „Nestýkali jsme se tak často, ale mnohokrát byl u nás na Waldových narozeninách, ještě v Praze. S Waldou měli rozdělené holky, které byly Gottovky a které byly Waldovky,“ prozradila Olga.

„Byli to rivalové jen na veřejnosti, byli to kamarádi. To jsem poznala, když Walda zemřel. Když jsem byla v Praze s Waldíkem, tak za mnou přišel a řekl mi: ‚Zavolejte kdykoli, co budete potřebovat, tak zařídíme.‘ To bylo od něj nádherné gesto,“ řekla Matušková.

„Jednou, když bylo před Slavíky, tak Walda Karlovi povídá: ‚Vidíš, Karle, ty zpíváš nahoru, dolů, tak se snažíš, a jsi první. Já nedělám nic a jsem druhý.‘ Takhle to oni mezi sebou měli,“ vzpomíná Olga Matušková. Matuška se stal Zlatým slavíkem pouze dvakrát, v roce 1962 a pak v roce 1967, když byl Gott půl roku v Americe. Když Matuškovi v roce 1986 emigrovali do Spojených států, stal se Matuška „veřejným“ nepřítelem. 

Když Waldemar Matuška před 10 lety na Floridě na zápal plic a selhání srdce zemřel, byl mu vypraven velkolepý pohřeb na Žofíně, kterého se zúčastnily tisíce lidí, kteří doslova zaplavili Žofín žlutými růžemi. Jeho ostatky byly uloženy na vyšehradském Slavíně. Pokud Gottova rodina svolí, bude Mistrovi vypraven státní pohřeb, který se uskuteční v Katedrále sv. Víta. „Karel si to určitě zaslouží,“ míní Matušková.

VIDEO: Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu

 

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu Blesk TV

Trápilo ji, že se Gott u nich na Floridě nikdy neukázal. „Před dvěma lety mi jeden kamarád z New Yorku volal, že přijede Karel a že by se chtěl zastavit u nás, protože mířili i na Floridu. Těšila jsem se, že jim ukážu, jak jsme tu s Waldou žili. To se už ale neuskutečnilo, protože už to nebylo možné, Karlovi nebylo dobře,“ říká Matušková.

Vlídná slova, z nichž je však cítit bolest, jak ze ztráty Karla, tak ze ztráty svého milovaného manžela, věnovala také Gottově manželce Ivaně. „Myslím teď moc na paní Ivanku, protože vím, jak jí teďka je. Musí být statečná,“ dodala na adresu Ivany Gottovékterá podle informací TN.cz odjela z Česka. 

Další vzpomínky přátel, kolegů a blízkých na Karla Gotta čtěte v knize Náš Karel, kterou si můžete zakoupit online v naší internetové trafice ZDE. Doručení zdarma do druhého dne. 

KONDOLENČNÍ KNIHA: Vzpomínku na Karla Gotta či vyjádření soustrasti zarmoucené rodině můžete napsat zde. 

Fotogalerie
27 fotografií