Podle informací amerického hudebního serveru diagnostikovali lékaři populárnímu zpěvákovi Waldemarovi Matuškovi leukemii jenom několik málo týdnů předtím, než naposledy vydechl. Vdova po charismatickém Waldovi Olga (70) o jeho skonu odmítala mluvit.

Leukemii nikdy nevyvrátila, jen vždy zdůrazňovala, že tato choroba nebyla přesnou příčinou jeho skonu. A stejnou krutou diagnózu si nyní musela vyslechnout další oblíbená hvězda hudebního nebe, Karel Gott (80). Navíc tak jako Walda i mnohonásobný držitel ocenění Zlatý slavík v poslední době často bojuje se zápalem plic.

Jenže Matuškovi, interpretovi legendárních Slavíků z Madridu, se stal zápal plic nakonec osudným. V kombinaci s leukemií jeho oslabené tělo už totiž nedokázalo těžké nemoci vzdorovat…

Gott s Matuškou k sobě měli vždy velice blízko, koneckonců věkový rozdíl mezi nimi činil pouhých sedm let. Společně například hráli ve filmu Kdyby tisíc klarinetů a v roce 1975 excelovali v silvestrovském pořadu zpěvem operních melodií a výměnou vlastních písní. „Rozdělili jsme si fanynky, já byl romantik, on kovboj,“ prohlásil kdysi Gott o svém hudebním „sokovi“. On byl pro své příznivce poetickým a lyrickým tenorem, Matuška zase ošlehaným zálesákem s drsným barytonem. 

Oba byli velmi úspěšní v anketě Zlatý slavík, kde Mistr obsazoval první příčku a jeho rival zase obvykle druhou. I proto se oba zpěváci, kteří už od pohledu platili za své protipóly, přátelsky pošťuchovali a Matuška prý Gotta často popichoval. „On mi říkal, tak podívej, ty se dřeš a jsi první, já dělám h… a jsem druhý. Kdo myslíš, že si žije líp?“ zavzpomínal Gott se smíchem.

O rivalitě tedy ve skutečnosti nemohla být ani řeč, přestože Gott se domníval, že oproti Matuškovi má neskonale méně talentu. Zato ho ale předháněl svou pílí. Moje kariéra začala o dva roky později a k Waldovi jsem vždy vzhlížel s obdivem. Taková konkurence, jaká byla s Waldemarem, byla zdravá, taková inspirující. Já jsem na něj hodně myslel, v čem on je dobrý, v čem se líbí lidem a co chybí mně, co on má. Tak jsme spolu tak soutěžili a v tichosti jsme se tomu smáli. A pak jsme vypadali, jako že se nemáme rádi. A to se musí ještě pak přikrmit,“ svěřil se tehdy Gott reportérům se svou strategií. Jak moc podobné budou jejich osudy, to ukáže až čas… Chcete celou knihu takového čtení? Koupit můžete na online iKiosek – vaší ishop trafice. Objednáte-li dopoledne, máte zítra doma ve schránce.

VIDEO: LESK! Gott přiznal akutní leukemii! A Postránecký posmrtně dostane prestižní cenu

Video
Video se připravuje ...

Gott přiznal akutní leukemii! A Postránecký posmrtně dostane prestižní cenu Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
29 fotografií