Jeho kolegům i všem fanouškům došla ve středu dopoledne slova. Přestože zpráva o jeho konci nezaskočila všechny prvně, nejrůznější fámy létaly už mnohokrát, tentokrát to byla smutná skutečnost. Zpěvák se do nového dne neprobudil a už ani neprobudí. Jeho organismus nevydržel nápor akutní leukemie, s níž bojoval poslední měsíce. Karel Gott zemřel. Alespoň ne v nemocnici, ale tam, kde to měl rád a obklopen těmi, pro které žil.

Do poslední chvíle

„S nejhlubším zármutkem v srdci oznamuji, že nás včera, krátce před půlnocí, po těžké a dlouhé nemoci, opustil můj milovaný manžel Karel Gott. Odešel doma, v tichém spánku, v kruhu své rodiny,“ oznámila smutnou zprávu manželka Ivana Gottová (43), která se o něj do poslední chvíle starala. Byla mu nablízku, když podstupoval náročnou léčbu ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze na Karlově náměstí. A od chvíle, kdy se u něj před rokem a půl objevil první symptom choroby, ho doprovázela k lékařům.

Léčbu ukončil

Slavík se snažil onemocnění nejdřív rozehnat pravidelnými výměnami krve. V posledních dnech už ale i tuto podpůrnou léčbu ukončil a na Karlově náměstí už se neobjevoval... „Jsem rád, že mohu být v kruhu rodiny,“ netajil se Karel tím, jak je pro něj blízkost manželky a jejich dcer Charlotty Elly (13) a Nelly Sofie (11) důležitá. Zvlášť když musel kvůli hrozbě infekce zrušit všechna vystoupení, účasti na akcích a nakonec i návštěvy kamarádů.

VIDEO: Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu

Video
Video patří k placenému obsahu Blesku
Odemknout video

Takový byl Karel Gott: Plejáda českých hvězd o milovaném Mistrovi ve speciálním dokumentu Blesk TV

Fotogalerie
45 fotografií

Přečtěte si, jak na smrt Karla Gotta reagoval Jaromír Jágr