Sagvan Tofi se po smrti Slavíka zatím nijak nevyjádřil a mlčí. Zřejmě zatím nedokáže nic říct, přeci jen s Karlem měl velmi zvláštní vztah. Několik let potají připravoval muzikál Čas růží, který je protkaný hity Karla Gotta. Kdyby Mistr projekt neodsouhlasil, tak by nikdy nevznikl. Ale naštěstí se mu muzikál líbil a „Sagimu“ dal požehnání. V době, kdy s ním Tofi jednal, propukla u zpěváka přitom rakovina mízních uzlin.

Fotogalerie: Karel Gott a jeho ženy: Které prošly jeho…
56 fotografií

„Měli jsme o něj hrozný strach, nikdo jsme si nedokázali představit, že by tu jednou nebyl, muzikál bylo to poslední, na co by někdo chtěl myslet,“ řekl před časem v rozhovoru do knihy Náš Karel Sagvan. Kvůli zdravotnímu stavu se schůzky s Mistrem neustále odkládaly a uskutečnily se až po jeho návratu z nemocnice.

„Otevřela nám Ivana, pozvala nás dál, pobíhal tam pes, byla tam hospodyně, a ať prý jdeme do kuchyně. Vešli jsme a Olda někoho pozdravil: ‚Dobrý den.‘ Nepoznal ho. Byl to Karel. Po chemoterapiích, v županu, pod ním pyžamo… Bez vlasů, pětačtyřicet kilo, hubený… Sedli jsme si k němu ke stolu, já, vedle mě Olda, proti nám Karel s Ivanou,“ vypráví Tofi, který Gotta navštívil s producentem Oldřichem Lichtenbergem.

„A Karel, ve svém zesláblém stavu, chtěl znát můj příběh. Ať prý tedy spustím. Já, který jsem byl rozklepaný, když jsem mu ho měl vyprávět zdravému, jsem v sobě našel sílu a začal vyprávět…“ dodává Sagi, kterého náhlý skon Mistra velmi zasáhl a odmítá se k němu veřejně vyjadřovat.

V pátek 4. října se po několikaměsíční pauze vrací muzikál Čas růží do karlínského divadla. Představení bude věnováno Gottovi a zřejmě dojde i na menší pietní akt, kdy se bude držet minuta ticha.

VIDEO: Sagvan Tofi přezpíval Gottův hit! Poslechněte si ukázku jeho „zvonků“!

Video
Video se připravuje ...

Sagvan Tofi přezpíval Gottův hit! Poslechněte si ukázku jeho „zvonků“! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
32 fotografií