Kvůli její sebevraždě zavrhl Vánoce, chtěl si sáhnout na život a církev uctěním její památky rozdělil na dva tábory. V minulosti nesměli mít sebevrahové katolický obřad, a dokonce ani jejich ostatky nemohly na hřbitov mezi ostatní zesnulé. Proto některé věřící zarazilo, že včerejší mše svatá byla sloužena právě za zpěvačku Ivetu Bartošovou, která si sama sáhla před osmi měsíci na život. „Požádal jsem našeho pana kněze, zda by mši za moji manželku odsloužil, a on souhlasil,“ svěřil Blesku Josef Rychtář.

Kněz v kostele hned na začátku bohoslužby neopomněl zmínit, jak Bartošová skonala.

„I když paní Bartošová zvolila dobrovolný odchod ze života, nám nezbývá než se modlit za její duši. Aby konečně nalezla pokoje,“ pronesl směrem k věřícím uhříněveský kněz. „Někteří kněží se stále řídí tím, co platilo před více jak padesáti lety, já sám beru sebevraha jako každého jiného člověka,“ okomentoval pro Blesk kněz Zbigniew Czendlik (50).

Video
Video se připravuje ...

Zprávy: Opilá Holubová v gayklubu! A policista v civilu zabíjel! redakce Blesk TV

Jediný vánoční akt pro vdovce byla včerejší mše, která se konala symbolicky na místě, kde před rokem zazněly naposledy koledy ze zpěvaččiných úst. „Pro mě Vánoce jako takové už nikdy nebudou, nemám co oslavovat. Sám jsem po Ivetčině odchodu přemýšlel, že udělám to samé. Jediný důvod, proč jsem se nevydal za ní, je, že musím ochránit její jméno,“ prozradil Rychtář se slzami v očích.

Fotogalerie
9 fotografií