Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ústní voda pomůže i při úklidu. Co všechno ještě díky ní napravíte?

/
  • (iStock.cz)
    5. července 2023 ● 06:00

    Používáte ústní vodu jako prevenci proti zubnímu plaku a pro svěží dech. A víte, že může být užitečná i mimo ústní dutinu? Podívejte se, v jakých nečekaných situacích ji ještě oceníte.

    Ústní vodu má doma v koupelně většina z nás. Tento přípravek běžné denní hygieny osvěžuje dech, pomáhá předcházet zubním kazům a dokáže odstranit většinu bakterií, které se zabydlují v mezizubních prostorech. Ale uplatníte ji i jinde. Původně totiž byla vynalezena jako chirurgické antiseptikum. Navíc většinou obsahuje přísady, jako jsou tymián, eukalyptus a alkohol, a díky nim může být použita i jinými způsoby. Jaké to jsou?

     

  • 1.

    Vyčistí obrazovky i monitory

    Autor: iStock.cz

    Máte doma děti, které vám rády opatlávají obrazovky počítače nebo televize? V tomto případě vám může pomoct ústní voda, která nahradí leštidlo. Naneste pomocí rozprašovače nebo hadříku malé množství ústní vody a poté lehce monitor nebo obrazovku vyleštěte.

  • 2.

    Vyčistí WC

    Autor: iStock.cz

    Ústní voda se hodí také při úklidu jiných místností v bytě, a to i těch nejmenších. Pokud nemáte zrovna po ruce jiný vhodný prostředek na čištění WC, zastoupí ho dobře překvapivě právě ústní voda. Stačí trochu nalít do mísy a nechat působit. Zbavíte se zápachu, a dokonce dodáte míse i lesk.

     

  • 3.

    Odstraní zápach z odpadkového koše

    Autor: iStock.cz

    Další zajímavou možností využití ústní vody je boj se zápachem odpadkového koše. I když odpadky často vynášíte, nepříjemný odér se stále line, a to zvlášť teď, v horkých letních teplotách, které urychlují rozklad odpadu. Jak tomu předejít? Do vyčištěného koše vložte na dno papírový ubrousek, který jste předtím důkladně navlhčili ústní vodou. A mělo by být po problému.

  • 4.

    Vyzmizíkuje modřiny

    Autor: iStock.cz


    Ústní voda pomůže také při péči o tělo. Nechcete se v těchto horkých dnech pařit v dlouhých kalhotách jen kvůli tomu, že máte na nohou pořádné jelito? Modřina hrající všemi barvami není určitě hezký módní doplněk a nějakou dobu trvá, než z vaší pokožky zmizí. Pokud se vám ale nechce čekat, je tu řešení. Sáhněte po ústní vodě. Když s ní budete modřinu chvíli masírovat, uvidíte, že nebude zdaleka tak výrazná.


  • 5.

    Poradí si s pupínky a štípanci

    Autor: iStock.cz


    Ústní voda si dokonce poradí s otravným akné. Alkohol, který je v ní obsažen, dokonale stáhne póry a zamezí tvorbě pupínků. Aplikujte ji na vatový tamponek a potřete postižená místa. Ústní voda ale pomáhá také proti svědění štípanců od hmyzu. Potřete je ústní vodou a nechte ji působit tak dlouho, dokud nepocítíte úlevu.


  • 6.

    Nahradí deodorant

    Autor: iStock.cz


    Došel vám jako naschvál deodorant a máte před sebou náročný den? Pokud máte po ruce ústní vodu, nemusíte zoufat. Namočíte-li vatový tampon do ústní vody a vetřete-li ji do podpaží, můžete se spolehnout, že velmi dobře a na několik hodin zneutralizuje tělesné pachy.


  • 7.

    Poradí si s lupy

    Autor: iStock.cz


    Trápí vás nepříjemné lupy? Vmasírujte do pokožky malé množství ústní vody a nechte ji působit pár minut. Poté vše opláchněte vlažnou vodou a použijte kondicionér. Lupy by se měly dát brzy na ústup.

  • 8.

    Pomůže proti blechám

    Autor: iStock.cz

    Ústní vodu můžete dokonce použít i na své čtyřnohé miláčky. Mátová vůně a eukalyptus, které jsou obsaženy v ústní vodě, jsou také ideálním odpuzovačem blech. Buď můžete trochu vody lehce vetřít do oblasti kolem krku, nebo ji přidejte do psího šamponu. Blechy by měly dát vašemu pejskovi pokoj!

Přidat názor
Počet komentářů: 2

Uživatel_5522193: Panebože co to musí být za humus, když se s tím dá i mýt WC 😩🤮

(17. 07. 2023 07:09)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy