Bedla patří k jedněm z nejchutnějších hub. Syrová má jemnou houbovou vůni a lahodnou chuť po oříšcích. Připravte bedly na kmíně jako houbové škvarky

Bedly na kmíně neboli houbové škvarky

Ingredience:

  • kloboučky bedel
  • sádlo
  • kmín
  • sůl

Postup:

1. Bedly nakrájejte na kostky nebo na silnější proužky (cca 1 cm).

2. Rozpalte dostatečné množství sádla, shrňte do něj nakrájené bedly, okmínujte je a za stálého míchání je zprudka smažte, dokud nezmění objem (scvrknou se) a nezezlátnou. Pozor, aby nepustili vodu a nezačaly se dusit ve vlastní šťávě. Při vysoké teplotě se zase bedly mají tendenci rychle spálit.

3. Osmažené škvarky děrovanou naběračkou vyndejte a dejte na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Osolte a podávejte s čerstvým chlebem. Můžete je také i se sádlem nalít do uzavíratelné skleničky, uložit do lednice a používat jako pomazánku.