Kromě výměny asfaltové vozovky silničáři vyrovnají a vymění poškozené obrubníky včetně uličních vpustí a jejich přípojek. Vzniknou nové přechody pro chodce. Při opravě veřejného osvětlení dělníci posunou jeden ze stožárů a upraví vedení kabelů. „Součástí stavby je i rekonstrukce autobusové zastávky K Letňanům směrem do centra. V místě stavby se obnoví dopravní značení a městská část Praha - Ďáblice upraví chodníky mimo správu TSK,“ uvedla Lišková.

První část oprav se uskuteční od 15. dubna do 28. června v úseku mezi ulicemi K Lomu a Kokořínská, kdy bude ulice v této části zcela uzavřena. Další fáze prací, a to od 29. června do 14. července, se dotkne křižovatky Kokořínská a Ďáblická, která bude po celou dobu prací rovněž uzavřena. Auta budou muset jet po objízdné trase Cínoveckou a Libereckou nebo přes ulice U Parkánu, Šenovská, Spořická, Ústecká a Žernosecká.

Práce budou pokračovat od 14. července v úseku Ďáblické od Kokořínské do ulic U Parkánu a Kostelecká, a to včetně tamní křižovatky. „Přesné termíny a související dopravní omezení budou ještě upřesněny. Dokončení kompletní akce se předpokládá do konce roku 2024,“ dodala mluvčí.