Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Tragédie ve Spišském Podhradí: Při nehodě autobusu zemřely maturantky Lucka, Sofia a Katka

Autor: rc - 
9. dubna 2024
05:00

Při tragické nehodě ve slovenské obci Spišské Podhradí na východě Slovenska v sobotu 6. dubna zemřely maturantky Lucka (†17), Sofia (†18) a Katka (†17). Všechny tři mířily na křesťanskou akci. Účastníci akce vystupovali z autobusu, který se náhle zatím z neznámých příčin rozjel. Smrt mladých dívek zasáhla celé Slovensko. Jedna z dívek byla dcerou primátora Ľuboše Tomka.

Smrt tří maturantek, které zemřely při nehodě autobusu ve Spišském Podhradí, zasáhla celé Slovenské. Lucka (†17), Sofia (†18) a Katka (†17) přijely autobusem do Spišské Kapituly, aby se tam v sobotu 6. dubna zúčastnily křesťanské akce. Autobus zastavil jen pár desítek metrů od areálu a účastníci akce začali vystupovat a shromáždili se před vozidlem, aby pak společně přešli přes cestu.

Nicméně náhle došlo k tragédii. Autobus se doposud z neznámých příčin rozjel. Ujel několik desítek metrů, přičemž srazil deset věřících, mezi nimi i tři dívky. Lucka a Sofia zraněním podlehly na místě, Katka byla podle informací slovenského deníku Nový Čas převezena do nemocnice, kde ale později zemřela.

 „Toto velké neštěstí mě nesmírně zasáhlo. Myslím na rodiče a rodiny,“ uvedl spišský diecézní biskup František Trstenský pro slovenský deník Plus JEDEN DEŇ. Tragicky zesnulé dívky byly maturantky a měly jít studovat na vysoké školy. Jedna z nich chtěla být učitelkou, další chtěla studovat medicínu a třetí z nich byla nadanou zpěvačkou.

Sedmnáctiletá Lucia byla dcerou primátora Staré Ľubovny Ľuboše Tomka. Její sestřenice Sofia byla nadanou umělkyní, která se jen před několika týdny zúčastnila mezinárodní soutěže Goldon Voice Malta. V kategorii Populární zpěv a Národní hit získala diplomy.

Řidič autobusu Ladislav (60) utrpěl psychický šok a po nehodě skončil v péči lékařů. Se svými blízkými bydlí v Nové  Ľubovni.

VIDEO: Medvěd u Suchého Hrádoku napadl manžele na procházce.

Video  Medvěd u Suchého Hrádoku napadl manžele na procházce.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Vendy O ( 9. dubna 2024 20:40 )

Ti se s tím určitě vyrovnají líp než my neznabozi.

Di Br. ( 9. dubna 2024 19:16 )

Žasnu, kolik nevhodných a primitivních příspěvků se zde k této tragédii objevilo.
R.I.P.
Hlubokou soustrast pozůstalým

Vendy O ( 9. dubna 2024 19:09 )

se.ku.n.dy 😁

Vendy O ( 9. dubna 2024 19:07 )

Bůh s nimi měl tento záměr a ví jen "sámbůh" proč 😁

Uživatel_5766095 ( 9. dubna 2024 16:10 )

Zbytečná smrt, ovšem na druhé straně, kdyby si to jejich pánbú nepřál, nestalo by se to.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání